In vizor

Clujenii s-au SĂTURAT să circule cu FRICĂ pe strada Dezmirului și cer Primăriei să intervină

Clujenii au făcut nenumărate reclamații cu privire la faptul că sunt atacați pe strada Dezmirului, iar mașinile lor sunt avariate. Dincolo de pagubă, clujenii reclamă faptul că au ajuns să circule cu frică pe acea stradă, destul de intens circulată în ultimul timp. Clujenii cer să primăriei să intervină și să găsească soluții pentru ca acele persoane să fie mutate din barăcile improvizate la marginea orașului. Viceprimarul Tarcea recunoaște însă că nu acest moment alte soluții decât locuințele sociale nu prea sunt. Problema este că acele locuințe sociale despre care vorbește Tarcea se construiesc mult prea încet.

”Este o problemă de mai mulți ani acolo. Ca să îi mutăm este nevoie de un al teren, iar dacă îi mutăm de acolo în altă parte nu am rezolvat nimic. Îi mutăm în altă zonă și creăm o situație în altă zonă. Avem mai multe politici prin care încercăm să îi scoatem din această stare de marginalizare. Prin intermediul ADI ZMC am achiziționat 34 de locuințe care au fost acordate acestor persoane, le dăm locuințe sociale prin modificarea regulamentului, am achiziționat locuințe sociale de pe piața liberă, dar destul de puține pentru că nu au fost doritori care să vină să își ofere apartamentele spre vânzare către Primăria Municipiului. Va continua proiectul pe fonduri norvegiene pentru a putea achiziționa locuințe. Am făcut igienizare acolo, am dus peste 100 de camioane de gunoaie din zona respectivă. Avem un program prin care avem grijă de 45 de copii pe care îi ducem la școală și le asigurăm o masă. Investim în posibilitatea de a avea șanse egale de învățământ prin alocarea de tablete celor care nu au posibilitatea”, a declarat Tarcea.

Reclamațiile clujenilor vizează faptul că mașinile lor sunt atacate cu pietre sau cu cabluri de metal, iar experiența este una traumatizantă.

Sa circuli in ziua de azi pe Calea Dezmirului sau pe Str Platanilor este o adevarata aventura. Ba indivizi care arunca cu pietre, ba cabluri de metal legate de-a latul strazii, ba indivizi cu bate care ataca masini. Va rugam faceti ceva cu acele persoane foarte periculoase din acele zone. Sau inchideti acele strazi, macar sa nu mai fie lumea in pericol pe acolo. Nu exista zi sa nu fie incidente, degeaba o sa ziceti ca politia face actiuni prin acele zone.

Circulația autovehiculelor seara pe strada Cantonului~Calea Dezmirului, un adevărat pericol în zona construcțiilor provizorii. Foarte rar întâlnești o mașină de politie în zona iar locuitorii din zona creează adevărate capcane. Pe partea cu bărcile de un dezastru de gunoaie pe banda de circulatie și gropi de îți rupi mașina. Chiar nu se pot implica autoritățile deloc? Unde este siguranță participanților la trafic?

Gasesc halucinanta si traumatizanta experienta mea din aceasta seara (la cateva minute dupa ora 19). Ma intorceam dinspre Dezmir, impreuna cu parintii mei si cu cei doi copilasi in masina, cand pe strada Cantonului am fost loviti cu pietre. Masina are multiple julituri, inclusiv 4 ciobituri in parbriz. Am anuntat incidentul la 112 la 19:06, dar nu mi s-a mai comunicat nimic referitor la cele constatate de Politie. Atasez imagini cu partea dreapta a masinii si cu parbrizul, inclusiv o piatra gasita pe plafon. Mentionez ca nu eram singura pe aceasta ruta. Astept cu mult interes masurile pe care Primaria le adopta pentru siguranta noastra, a clujenilor.

Primăria dă asigurări că Poliția Locală patrulează zilnic în acea zonă, au fost aplicate amenzi, iar clujenii sunt invitați să apele Poliția Locală de fiecare dată când se confruntă cu astfel de incidente. 

”Pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică , polițiștii locali din cadrul Biroului de Ordine Publică zona VII au inclus în itinerariul de patrulare zilnic străzile Cantonului și Platanilor. Mizeria și gropile din carosabil au fost fotografiate și transmise firmelor care se ocupă cu întreținerea drumului, pentru remediere. Pentru operativitate, în momentul în care constataţi situaţii similare, ne puteți contacta la numărul de telefon 0264/598784 sau 0264/955 – Dispeceratul Poliției locale pentru a trimite un echipaj în timp util să constate și să dispună măsurile legale”, transmite Primăria Cluj-Napoca.

Susține Ziar de Cluj!

Timp de aproape 10 ani, ți-am oferit gratis articolele noastre. A venit timpul să devenim parteneri. Ziar de Cluj va implementa în curând abonamentul de 10 lei pe lună pentru toți cititorii. Pentru toți cititorii care ne respectă curajul și experiența.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *