In vizor

Clujenii, nemulțumiți de modul în care Primăria alocă parcările cu abonament: ”O să fac plângere pentru abuz în serviciu”

Din cauza pandemiei de coronavirus, perioada pentru plata abonamentului de parcare a fost prelungită până în 30 iunie. După această dată au început să fie alocare locurile de parcare cu abonament rămase libere. Însă procesul s-a dovedit a fi mai complicat decât în anii trecuți, deoarece unii clujeni abia acum, după șase luni încep să primească răspunsuri, în timp ce alții încă așteaptă.  

După ce au așteptat aproape tot anul un răspuns, atunci când acesta a sosit, iar cererea le-a fost respinsă, clujenii au răbufnit. Unii dintre ei consideră că sunt dezavantajați și amenință că vor face plângere pentru abuz în serviciu. 

Cum e posibil ca eu sa am cererea de parcare integistrata la ora 8:01 in 6.01.2020 si sa primeasca parcare altcineva care si-a facut cererea mult mai tarziu decat mine si eu nici macar sa nu primesc raspuns la cerere(fiind tot in operare). Este vorba despre parcare in Manastur pe strada Retezat. O sa fac plangere pt abuz in serviciu persoanei responsabile cu redistribuirea parcarilor in zona Manastur-aleea Retezat. 

De 5 ani depunem anual cereri pentru 2 autoturisme la adresa eu si sora mea . suntem cu copii mici si parcam pe unde apucam. În ideea ca s au facut lucrari noi si locuri multe de parcare in jurul blocului si totusi nici un loc de parcare pt noi. Care sunt prioritatile ocuparii locurilor de parcare? 

Este normal ca o familie daca are 2 masini sa beneficieze ambele de parcare sau cei din blocurile adiacente sa aiba prioritatea fata de cei din blocul langa care e parcarea? Daca tot e criza de locuri de parcare de ce nu pot fi acordate, corect, din punctul meu de vedere, adica sa fie acordate doar cate un loc pentru o familie…oricate masini ar avea? 

În data de 3 septembrie 2020 am primit raspunsul la solicitarea 284090/16.06.2020 pentru parcare in parking Fabricii. se invoca motivul „proximitatii”. De ce dureaza 2 luni jumatate sa poti afla ca nu te incadrezi in „proximitate”?. De ce nu am posibilitatea pe site sa mai depun o cerere? Nu exista posibilitatea sa ceri o alternativa de loc parcare? Avem apartamentul in Marasti din 1987 si nu avem solutie de parcare. Ce solutii alternative aveti in afara raspunsului negativ atasat ? 

Din nefericire azi am primit răspunsul la cererea mea 7374 /7 din 07.01.2020,iar nedumerirea mea este cum puteți sa scrieți pe site parțial rezolvata așa rezolvați dumneavoastră cererile(apropo locuiesc în acest loc din 1975 și sunt convins ca sunt mulți care au primit loc în parking care nu au atâta vechime în Cluj Napoca.

Aceștia am putea spune că sunt cazurile fericite, care măcar au aflat că nu vor beneficia de un loc de parcare cu abonament, pentru că sunt o serie de alți clujeni care așteaptă încă un răapsuns, fie el și negativ, la cererile de parcare pe care unii dintre ei le-au depus încă din ianuarie. 

Am depus in luna mai cerere pentru un loc de parcare in zona Herculane 4, fara a primi vreun raspuns pana acum, desi data limita pentru reinnoirea locurilor de parcare a fost 30 iunie. As dori sa primesc un raspuns la cererea mea, chiar daca este unul negativ.  

Am depus o cerere pentru atribuirea unui loc de parcare si inca nu am primit o solutionare a acestei cereri, iar pe site apare in operare din data de 27.01.2020. Exista vreo estimare pentru cand se va solutiona? 

Cerere pentru loc de parcare depusa in 6 ianurie 2020 la care inca nu s-a eliberat un raspuns. Asta in timp ce sunt masini abandonate, care nu circula, nu au ITP sau RCA dar ocupa locurile de parcare ale primariei. 

Am facut o cerere de parcare in data de 6 ianuarie 2020 si inca nu am primit niciun raspuns. Au trecut aproape 10 luni de cand am facut cererea. In doua luni trebuie sa o depun pe urmatoarea. Speram ca prindem un loc de parcare in parkingul nou construit in Manastur-Mogosoaia.  

Lipsa locurilor de parcare, o problemă stringentă în cartierele din Cluj-Napoca

Deși lipsa locurilor de parcare este o problemă veche, abia de anul trecut municipalitatea a început să ia măsuri vizibile. Au fost demolate garaje în cartierele Gheorgheni, Între Lacuri, Mănăștur sau Mărăști și în locul lor au fost amenajate noi locuri de parcare. În Mănăștur a fost inaugurat un nou parking, iar la alte două, lucrările sunt în stare avansată. Cu toate acestea, lucrurile se mișcă mult prea încet pentru a face față cererilor tot mai mari ale clujenilor. Populația orașului crește, la fel și numărul de mașini, însă Primăria s-a trezit târziu. În ultimii patru ani a fost construit un singur parking de la zero deși promisiuni au tot existat. Primarul chiar îi acuza pe clujeni că e își cumpără mașini fără să verifice dacă există locuri de parcare, însă oferirea infrastructurii este responsabilitatea Primăriei. Blocurile vechi din cartierele comuniste nu au fost dotate cu locuri de parcare deoarece numărul mașinilor era extrem de redus. DIn păcate însă în 30 de ani infrastructura a fost prea puțin adaptată la nevoia de locuri de parcare a orașului. Sunt clujeni care așteaptă de ani de zile un loc de parcare, în timp ce alții benficiază chiar de două locuri de parcare. Mulți dintre cei care nu au obținut un loc de parcare consideră că modul în care municipalitatea atribuie locurile de parcare cu abonament nu este transparentă și nu au nicio garanție că se face corect. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *