Vocea ta

Clujenii din zona centrală reclamă atitudinea viceprimarului Tarcea: „Ținând cont că locuiți în Centru, nu aveți nevoie de mașini, așa că puteți să le vindeți!”

Un cititor al Ziar de Cluj ne-a sesizat o problemă legată de atitudinea autorităților locale privind crearea de noi locuri de parcare, atunci când se fac demolări și construcții în centrul orașului:

„Este vorba de construcția de pe str. Brassai nr. 5 – str. David Ferenc 4, proprietate a Fundației pentru Școală. După cum se vorbește în diferite medii, această fundație este finanțată de guvernul Orban de la Budapesta. (…)

În ședința de Consiliul Local din luna decembrie 2018, locuitorii de pe strada David Ferenc au cerut domnului viceprimar Tarcea să solicite parcări subterane, dacă aprobă construcția. Răspunsul viceprimarului a fost: «Ținând cont că locuiți în Centru, nu aveți nevoie de mașini, așa că puteți să le vindeți!»

Oare cine este acest domn Tarcea, să-și permită această afirmație? Suntem și noi plătitori de taxe și impozite. Din ce bani încasează acel salariu uriaș acest domn Tarcea și clica lui?

Nu se mai poate cu atâta mizerie, OARE DOMNUL TARCEA ESTE DUMNEZEUL CLUJULUI, SĂ HOTĂRASCĂ DICTATORIAL, DE CAPUL DÂNSULUI, ÎN INTERES PERSONAL, ÎN TOT CE PRIVEȘTE ACEST ORAȘ? NICI CEAUȘESCU NU ȘI-A BĂTUT JOC DE CENTRUL UNUI ORAȘ CU ATÂTEA VESTIGII ROMANE, NU A DĂRÂMAT ȘI NU A DISTRUS ACEASTĂ ZONĂ CENTRALĂ A ORAȘULUI”, a conchis cititorul nostru.

La adresele menționate, printr-o hotărâre de Consiliu Local din anul 2018, a fost aprobată construirea unui centru cultural. Președinte de ședință a fost viceprimarul Dan Tarcea. Beneficiarul aprobărilor este Fundația pentru Școală. Fundația pentru Școală a fost înființată de către Uniunea Democrată Maghiară din România, în anul 1996. Are, într-adevăr, și proiecte derulate cu sprijinul guvernului maghiar.

Un centru cultural maghiar construit în zona centrală a Clujului ar avea neapărată nevoie de parcări, subterane, dacă altă soluție tehnică nu există, fiindcă acest centru cultural nu se va adresa doar vecinilor, care vor veni pe jos la acțiunile culturale, ci poate chiar și vecinilor din Ungaria, maghiarilor din întreaga țară și din tot Clujul, care, în caz că noul edificiu nu va avea locuri de parcare dedicate, vor parca, cel mai probabil, pe străduțele adiacente. Și astfel, cu o nouă construcție, se blochează traficul și mai tare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *