Din oras

Clujenii de pe strada Mircea Eliade vor să dea în judecată ROSAL. S-au săturat de mirosul deșeurilor lichide care curg din mașini: „Miros similar cu o cocină de porci”

Clujenii care locuiesc pe strada Mircea Eliade din cartierul Europa sunt sătui să suporte zilnic mirosul deșeurilor lichide care curg din mașinile de gunoi al firmei Rosal. Unul dintre cetățeni, care susține că e avocat, amenință firma cu un proces, dacă Primăria nu va găsi o soluție pentru această situație.

Sunt avocat și urmează să chem în judecată Societatea ROSAL dacă Primăria nu reușește să descurajeze și să sancționeze abuzurile acestora de a răspândi pe toată strada Mircea Eliade fracția umedă a deșeurilor menajere care creează zi de zi un miros insuportabil.

Clujenii se plâng de faptul că mirosul este greu de suportat pentru adulți, cu atât mai greu este să iasă pe stradă cu copiii. Aceștia susțin că au sesizat această situație atorităților locale, însă problema persistă. 

Va rog să luați măsurile legale pe care le aveți la dispoziție în calitate de Primar/Primărie cu privire la insalubritatea de pe strada Mircea Eliade din Cluj Napoca generată de către operatorul ROSAL. Mirosul insuportabil ajunge până pe balconul casei mele și pe stradă dacă ies cu copilul este pur și simplu de nedescris mirosul creat.

În fiecare zi societatea ROSAL ridică deșeul menajer de pe str. Mircea Eliade și lasă urme mari și întinse de deșeu fracție umedă pe toată strada – un miros de nedescris similar cu cel al unei cocini de porci!! Este inadmisibil ca nimeni să nu ia măsuri. Avem bebeluși cu care ieșim la plimbare în fie care zi și pur și simplu ne vine nouă că și adulți să vomităm. Am vorbit și cu alți vecini de scară să sesizăm pentru că nu se mai poate continua așa! Rugăm luați măsuri! Este insalubru și ni se face rău de cât de scârbos poate miroși și este amplificat mirosul de temperaturile înalte de peste vara!

Cazul de pe strada Mircea Eliade nu este unul singular. Și în alte cartiere din Cluj-Napoca, precum Mănăștur sau Mărăști, cetățenii reclamă mirosul deșeurilor lăsate în urmă de mașinile de salubritate. Unul dintre clujeni propune măsuri mai dure pe care municipalitatea să le ia împotriva firmelor de salubritate. 

„Curge zeama și uleiul din mașini ca apa pe Someș. Așa este la toate blocurile din zonă. Să nu îmi răspundeți că i-ați amendat până acum că nu mă încălzește cu nimic. Tăiați procent din contract. 1% la fiecare sesizare, sugerează un clujean care locuiește în cartierul Mănăștur. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *