Din oras

Clujenii de pe Egar Quinet avertizează municipalitatea să nu avizeze hotelul de cinci etaje a celor de la Doralex: Autorizarea ar însemna bătaie de joc

DORALEX, firma omului de afaceri Beniamin Timari va construi un apart-hotel de cinci etaje peste clădirea de două etaje pe care o deține pe strada Edgar Quinet. Proiectul va fi dezbătut în viitoarea ședință a comisiei de urbanism.

Priectul a fost îndelung criticat de vecini, care au inițiat și o petiție în acest sens. Vecinii acuză acum Primăria că nu a avut niciodată intenția să le asculte nemulțumirile deoarece clădirea inițială a fost construită în așa fel încât să permită ridicarea a încă cinci etaje.

„Se pare ca pe str Edgar Quinet nr 1-3 se propune o supraetajare a constructiei detinute de firma Doralex, cel pe care domnul Boc il sustine datorita nepotismelor adanc inradacinate in sistem. Cum puteti explica cetatenilor faptul ca firma Doralex a prevazut incat din constructie supraetajarea, lasand fierul de la stalpi pentru a se putea lega cu urmatoarele etaje. Cum explicati ca pe data de 18.01.2024 Doralex a adus pe acoperisul cladirii schele si macarale. Asta inseamna ca se stia inca de pe atunci ca supraetajarea va fi aprobata! Cum se face ca cetatenii din acea zona refuza aceasta supraetajare, facand inclusiv petitie in acest sens, dar dl Boc si Primaria nu tine cont de parerea oamenilor!”

„Sper sa nu se autorizeze constructia de încă 5 nivele deasupra comercualului edgar qunet 1-3 ,autorizația ar însemna bătaie de joc al locuitorilor. Cu ceva timp în urma s a făcut o petitie ,sper sa o luați în calcul. În caz ca nu se respecta petiția și vocea locuitorilor o sa chemam toate televiziunile.”

„Este vorba despre constructia de pe Edgar Quinet nr 1-3, care se doreste sa mai aiba etaje in plus. Eu si multii altii care locuim pe aceasta strada nu suntem de acord cu aceste etaje in plus deoarece strada este deja destul de incarcata de cladiri. Acum ceva timp s-a si facut o petitie in care s-au strans destul de multe semnaturi cum ca aceste etaje in plus i-ar deranja foarte tare pe locuitorii acestei strazi. Noi vrem sa se tina cont in continuare de acea petitie si sa nu se mai construiasca demential prin zona”, au reclamat vecinii.

Proiectul este al omului de afaceri Beniamin Ioan Timari, despre care se spune că este din “gașca pocăiților lui Daniel Buda”, care ar fi favorizați în relația cu Urbanismul din Cluj, în sensul că primesc mai repede decât alții autorizații de construire. Printre altele, Beniamin Ioan Timari este administrator și asociat al firmelor Bentiana SRL și Doralex Com.
O parte din vecinii proiectului de pe strada Edgar Quinet s-au opus construirii hotelului pe motiv că nu este respectat regimul de înălțime și au inițiat și o petiție în acest sens, petiție care a adunat 245 de semnături. 

„Zona Edgar Quinet a fost mereu deficitara din punct de vedere a infrastructurii urbanistice. Se confrunta cu o lipsa acuta a locurilor de parcare, a spatiilor de joaca , a trotuarelor , iluminatului public etc. Adaugarea unei cladiri cu un regim de inaltime mare va acutiza si mai mult aglomeratia din zona , parcarea haotica atat pe domeniul public cat si ocuparea abuziva a locurilor de parcare detinute in proprietate privata. Chiar si in acest moment, statia de autobuz de pe sensul inspre oras este constant blocata de masini parcate.

Constructia unei cladiri de acest gabarit va duce la umbrirea in permanenta a imobilului de pe Edgar Quinet nr 10

Aceasta modificare va aduce un impact negativ semnificativ asupra calitatii vietii private a locatarilor caselor din imediata vecinatate a acestui imobil”, au specificat inițiatorii petiției.

Citește și:

Omul de afaceri Beniamin Timari își face apart-hotel de cinci etaje în una din cele mai noi zone din oraș. O parte din vecini s-au opus proiectului