In vizor

Rocsana Contraș, îngerul păzitor al copiilor nevoiași lansează un proiect pentru ajutorarea acestora: „Dincolo de rapoarte există greutăți care distrug stima și distrug vise”

Rocsana Contraș, cea care se zbate să aducă un pic de bucurie în viața copiilor nevoiași din Cluj, lansează un proiect pe termen lung dedicat acestora: HUMANITARIAN RESCUE – Servicii de asistență umanitară de urgență (jud Cluj).
„Am fost până acum neoficial linia întâi în diferite situații critice 𝓅e𝓃𝓉𝓇𝓊 multe familii. Asociația noastră vrea să răspundă în continuare, oficial și punctual PREZENT strigătelor de ajutor din diferitele familii și comunități! Am avut momente, când am fost sunați de către asistentul social, ne-a explicat situația de risc și ne-au solicitat sprijinul 𝓅e𝓃𝓉𝓇𝓊 a nu fi nevoiți să intervină în preluarea minorilor și restul măsurilor ce se impun în momentele critice.
Există Servicii de intervenție în regim de urgență. Există servicii de asistență socială. Cum știm ca există deficit de personal peste tot și credem cu tărie că putem să fim un umăr de sprijin solid ca și organizație. Am reacționat prompt când am fost solicitați, am lansat apeluri publice, proiectele noastre au fost validate de către societate civilă prin implicare, ne-am deplasat imediat cu alimente, rechizite, îmbrăcăminte, am achitat facturi restante, ochelari de vedere, materiale de construcții, încălțăminte ortopedică, am sprijinit sport și pictură, am fost ajutor de înmormântare, am dus scutece de copii și adulți, medicamente, sobe, am igienizat locuințe ETC. Vrem să rămânem linia întâi și să continuați să ne scrieți cei care identificați povești de supraviețuire și povești care DOR!”, este mesajul transmis de Rocsana Contraș.
Cei care știu copii și vârstnici aflați în nevoie sunt îndemnați să îi scrie Rocsanei, de asemenea, chiar cei care au nevoie de ajutor pot să-l ceară cu încredere și Rocsana va face imposibiliul pentru a-i ajuta.
„Pentru că am primit mesaje timide în privat, poze cu cupoane de pensie de 200 de lei și rugaminți să mai adăugăm un nume pe listele noastre, azi vă invităm să scrieți cu ÎNCREDERE ! Vom încerca să ajungem peste tot, să facem noi primul pas înainte să intervină instituțiile de ocrotire ‼️ Așa cum v-am mai povestit, uneori este nevoie doar de un imbold! Am ajutat o mămică singură să treacă un obstacol, mai târziu a devenit sprijin în campaniile noastre pt alte familii! Ducem săpun unde trebuie, ducem haine, ducem o masă caldă, SUNTEM AICI! Distribuiți deoarece vrem să fim ALTCEVA! Sunt organizații ce duc ajutoare în masă, pachete cu același conținut pt număr mare de beneficiari. Și noi vom continua să facem asta. Dar vrem să fim mai mult!!!! în prezent sărăcia nu mai este neapărat un motiv 𝓅e𝓃𝓉𝓇𝓊 scoaterea copiilor din familie. Organizația “Andri Popa” ?! Nu chiar, dar vom solicita de la cei care au un strop mai mult, 𝓅e𝓃𝓉𝓇𝓊 cei care nu au deloc. Realitatea din teritoriu nu este cea din rapoarte. Dincolo de rapoarte există greutăți care distrug stima și distrug vise!”,a mai transmis Rocsana.
Canapele pentru cei nevoiași
Asociația condusă de Rocsana are și un proiect de preluare a diferite piese de mobilier, în special canapele extensibile, deoarece acestea se pretează în spațiile mici unde dorm mai mulți indivizi. La Cluj nu există un centru de reciclare mobilier. Există firme care preiau deșeuri după renovări, inclusiv mobilier, în scopul reciclării diferitelor componente lemn metal.
„Vă preluăm noi canapelele!!!!! Avem colaboratori care le retapitează și le fac noi nouțe. Se schimbă burete, picioare, balamale, stofă, se recondiționează integral, ulterior le ducem în căsuțele unde vrem să dăm un suflu nou 𝓅e𝓃𝓉𝓇𝓊 prunci sau bătrâni”, este mesajul Rocsanei.
Vrei să ajuți? Distribuie Proiectul HUMANITARIAN RESCUE 🆘
Rocsana Contraș Director Asociația Car De Bine RO29BTRLRONCRT0680801201 deschis la Banca Transilvania Cluj