Din oras

Clujenii de la Amused Sloth au lansat un joc ce se afla pe primele locuri in topul listarilor Apple

Scris de 2,347

10 clujeni talentati au muncit, timp de doi ani, la un joc ce a ajuns sa aiba zeci de mii de downloaduri in AppStore in primele ore de la lansare. Asgard Run, descris ca cel mai incitant, uimitor din punct de vedere vizual joc de pe AppStore, produs la Cluj-Napoca, figureaza pe prima pagina din aplicatii, in 131 de tari si teritorii pe Appstore.

Razboiul a inceput, eroii sunt gata de lupta – eroi ce lupta impotriva a hoarde de inamici care nu se opresc orice le-ai arunca in cale, soldati gata sa sara oricand in fata inamicului. Studioul de jocuri Amused Sloth a lansat, zilele trecute, la nivel global, primul joc 3D gandit si conceput de echipa clujeana a studioului. 

“Jocul e tot ce am vrut noi sa facem, urmeaza sa vedem cum reactioneaza lumea, ce place, ce nu place”, spune Tudor Fat, coordonatorul echipei de designeri care au conceput grafic jocul. Apoi subliniaza: “A fost un efort constant al intregii echipe. Toata lumea a fost in egala masura implicata, toti ne-am dorit sa scoatem un joc cat mai bun si sa fie ceva cu care sa ne putem mandri”. 

Jocul lor a aparut featured in compania unor jocuri celebre, foarte aclamate, despre care s-a dicutat cu mult timp inainte de a aparea. “Suntem in companie selecta”, glumeste specialistul in marketing al echipei, Adrian Rusu. 

“Suntem featured, adica aparem pe prima pagina din aplicatii, depinde pe ce loc, in 131 de tari si teritorii pe Appstore”, spune el. 

Pentru studioul de jocuri, pentru Amused Sloth, acest succes inseamna o validare a propriei munci. Piata si consumatorul spun ca ideea lor a fost una – acesta e primul feedback primit in ultimele zile.

“Imbucurator e faptul ca ce am crezut noi ca o sa placa oamenilor, a placut. Oamenii au apreciat grafica si arta din joc, elementele noi. Am muncit doi ani la joc si, da, poate parea mult, dar s-a investit mult si in oameni, iar nivelul de grafica si game-play a iesit la cel mai inalt nivel. Echipa a fost ajutata foarte mult de proiect sa creasca, asa cum proiectul a crescut o data cu echipa si abilitatile fiecaruia dintre membrii ei”, completeaza Adrian Rusu. 

Potrivit specialistului in marketing, este dificil sa aduci elemente noi intr-un joc de tip endless running, in care personajul alearga fara oprire intr-o cursa permanenta de obstacole.

“Fiecare astfel de joc incearca sa aduca elemente noi. In cazul nostru, e vorba de partea de lupta; aici nu doar alergi si te feresti, ci ai si o parte activa in joc – partea de arme, care nu sunt doar cosmetice, ci chiar fac ceva. In plus, totul se intampla intr-un tub, nu alergi doar pe culoar”, spune acesta. 

Ca sa tii jucatorii activi, spune el, jocul trebuie imbunatatit periodic. “Vor fi episoade noi, medii noi, personaje noi”, promit cei de la Evozon. 

In 2012, cei de la Amused Sloth au mai lansat, la nivel global, un alt joc – Chickens Can’t Fly. Jocul a fost lansat pe Windows mobile, in cadrul unui contract cu Microsoft. Asgard Run e, insa, primul joc gandit si produs la Cluj, in mod independent. ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours In vizor
  Cu mobilizare, la sfârșitul acestui an, OSĂ avem inaugurat un nou tronson al Autostrăzii Transilvania
 • Acum 2 hours Politica
  Guvernul vrea să își creeze propria companie de asigurări: polițele RCA, prețuri controlate de stat. Ciucă: “Am discutat cu CEC și ASF”
 • Acum 2 hours PubliNews
  Peste 1.000 de articole vestimentare se transformă în fapte bune, la târgul ReClothing, din Iulius Mall Cluj
 • Acum 3 hours Eveniment
  POATE DEVENI UTIL ŞI INUTILUL ŞURUBARU: SOS Cluj cere reinstalarea barierei plutitoare pentru deșeuri pe Someș. Cantitatea de gunoaie din râu e imensă
 • Acum 3 hours In vizor
  Transtelex: Regizorul Tompa Gabor l-a invitat la Cluj Napoca pe Janos Drabik, conspiraționistul-șef al Ungariei, recunoscut pentru teoriile lui despre cum controlează lumea evreii și masonii
 • Acum 3 hours Vocea ta
  #CMID: Țeapă dată cetățeanului, sub pavăza autorităților
 • Acum 3 hours Eveniment
  Blue Air intră în insolvenţă
 • Acum 4 hours In vizor
  PE CINE SĂ MAI CREZI? Federația Română de Fotbal anunță că UEFA nu a autorizat cererea federaţiei maghiare de afişare a hărții Ungariei Mari: „Revizionismul nu este acceptat în fotbal”
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu: Fotbalul nu este politică! Frustrările revizioniste nu au ce căuta în competiţiile sportive. UEFA trebuie să retragă imediat acordul pentru folosirea hărţii Ungariei Mari pe drapele şi bannere
 • Acum 5 hours In vizor
  Csaba Asztalos, reacție fermă după ce maghiarii au primit acceptul să folosească harta Ungariei Mari: „Nu știu ce au avut în cap”
 • Acum 5 hours Eveniment
  Regizorul clujean Tompa Gábor va fi DECORAT cu Ordinul Artelor și Literelor în grad de Cavaler al Republicii Franceze
 • Acum 5 hours Straineze
  CU BĂŢUL PRIN GARDUL NAŢIONALISMULUI DE JOASĂ SPEŢĂ: Federația de Fotbal de la Budapesta susține că a primit permisiune de la UEFA de a folosi pe drapeluri simbolul Ungariei Mari la partidele naționalei maghiare
 • Acum 5 hours In vizor
  Federația națională a părinților cere măsuri urgente pentru combaterea consumului și traficului de droguri în rândul tinerilor: Ministerul de Interne și Agenția Antidrog să își regândească sistemul de combatere, prevenție, intervenție și consiliere
Citește și...
NOROC DE CACAO Din oras

Rahat românesc, ultimul răcnet

Nouă atracție în centrul orașului Cluj-Napoca pe strada Dávid Ferenc! În apropiere de magazinul Sora, […]

Recomandările redacției
TOP CITITE