Din oras

Clujenii au evadat la Gherla

Spatiile insuficiente de la cele doua stranduri deschise in municipiu in aceste zile i-a determinat pe multi clujeni sa evadeze din oras in localitatile din imprejurimi precum Turda, Cojocna, Dej sau  chiar Gherla. Peste 400 de clujeni au luat cu asalt baile Gherla astazi, in cea de-a doua zi de Rusalii. Baza de tratament si  agrement din localitatea Gherla s-a dovedit a fi neincapatoare pentru numarul solicitarilor din aceste zile calduroase de vara.

Cele 4 bazine au apa incalzita prin panouri solare, temperatura apei fiind cuprinsa intre 29-30 grade in bazinul de afara si 36 in bazinul sarat. Cele doua bazine acoperite au temperatura apei intre 32-34 de grade, baile bucurandu-se de o mai mare popularitate fata de stranduri, unde apa este mai rece.

„Am venit aici de la tara. Ne-am oprit putin sa ne racorim, am lucrat pana acum si vrem sa ne relaxam putin”, a spus Mihaela P., una dintre clujencele intinse la soare.

Proprietatile apei sarate calde de pe saratura Gherla face ca baile sa fie in topul preferintelor si in cazul varstnicilor.

„Venim aici in fiecare an de cel putin 3 ori si stam cate o saptamana. Ne simtim bine aici, serviciile sunt peste media lucratorilor din domeniu. E curat, apa e calda si cel mai important e ca dupa ce stam aici cate o saptamana zi de zi, suntem ca noi”, a afirmat Silvia R., pensionara.

In lipsa unui aquapark care sa deserveasca  necesitatile clujenilor, acestia sunt nevoiti sa apeleze la alte  zone de agrement din imprejurimea municipiului. Pana cand calitatea serviciilor din domeniu se va ridica cel putin la egal cu ce ofera localitatile din imprejurimi, clujenii vor continua sa se racoreasca la Dej, Turda, Cojocna sau Gherla.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *