Politica

Clujeanul Vasile Dâncu, propus pentru o funcție cheie în PSD, deși nu este membru de partid. Ce spune Marcel Ciolacu?

Președintele interimar PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, după ce PSD Bistrița-Năsăud l-a propus pe fostul vicepremier Vasile Dâncu în functia de președinte al Consiliului Național, că trebuie respectat statutul PSD, Vasile Dâncu nefiind membru al partidului.

“Am un foarte mare respect pentru el. Presupun că de la Bistrita-Năsăud o să vină dl Moldovan cu anumite modificări statutare sau poate domnul Dâncu o să devină membru PSD. Sunt printre oamenii care îl respectă foarte mult pe domnul profesor Dâncu. Trebuie respectat statutul PSD”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Social-democrații din Bistrița-Năsăud s-au reunit vineri seară pentru a stabili componența delegației care va reprezenta PSD BN la Comitetul Executiv Naţional.

Marea surpriză a venit de la președintele Radu Moldovan, cel care a supus votului conferinței propunerea ca profesorul Vasile Sebastian Dâncu să fie sprijinit în cursa din interiorul partidului pentru președinția Consiliului Național al PSD, informează propolitica.ro.

Propunerea, a spus Moldovan, este o continuare firească pentru reformarea partidului, modernizarea și rebranduirea acestuia, lucru la care, Vasile Dâncu și o echipă supervizată de el, lucrează deja.

Propunerea a fost votată în unanimitate de cei prezenți. Chiar dacă Vasile Dâncu nu este membru al PSD, statutul permite o asemenea candidatură și care, ar urma să fie susținută nu doar de organizația PSD Bistrița-Năsăud, ci și de cel puțin o duzină de organizații județene.

În discursul său, Vasile Dâncu a vorbit și despre obligativitatea ca viitoarea campanie electorală să se desfășoare în baza unei strategii care să țină cont de specificitatea fiecărui județ, urmând ca PSD să se deschidă maxim și să abordeze și alte teme politice, considerate taboo de fostele conduceri ale partidului. Dâncu nu s-a ferit să aducă critici modului în care o parte din foștii lideri ai PSD au înțeles să aplice strategiile electorale și care au avut drept consecințe  rezultatele dezastruoase de la ultimele alegeri.

De asemenea, Vasile Dâncu a explicat că, schimbările de fond care au intervenit în mentalul electoratului, modificările intervenite din punct de vedere social, economic și al profesiilor, obligă PSD să își schimbe total strategiile electorale din ultimii 20 de ani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *