Justitie

Cazul lui Luca, băiatul de nouă ani UCIS de propria mamă – Tribunalul Cluj a dispus începerea judecății femeii. Riscă pedeapsa pe viață

Un judecător de cameră preliminară din cadrul Tribunalului Cluj a dispus, astăzi, începerea judecății în cazul Soniei Alb, mama lui Luca, pe care aceasta l-a ucis în bătaie, anul trecut. Potrivit soluției pe scurt, termenul a fost fixat pentru data de 17 martie, la ora 09.00. Dreptul de contestație este de trei zile.

În soluția pe scurt se face referire la articolul 189 alineatul 1 litera h din Codul Penal care spune că omorul săvârșit prin cruzimi se pedepsește cu detenție pe viață sau închisoare de la 15 la 25 de ani și interzicerea unor drepturi, informează clujust.ro.

Sonia Alb se află în continuare în arest preventiv. În 21 ianuarie, Tribunalul Cluj a dispus „menținerea, pe o durată de 30 de zile, începând cu data de 21.01.2020, măsura arestării preventive dispusă faţă de inculpata A.S.M., deţinută în prezent în Penitenciarul Gherla. În temeiul art.348 alin.1 C.pr.pen. rap. la art.242 alin.2 C.pr.pen. respinge cererea formulată de inculpată, prin apărător ales, privind înlocuirea măsurii arestării preventive cu măsura preventivă a arestului la domiciliu”.

Luca, în vârstă de nouă ani, fiul Soniei Alb, a fost găsit mort în casă în seara zilei de 6 iulie 2019. Moartea sa a fost una violentă și a survenit ca urmare a agresiunilor suferite. Acest lucru a fost stabilit în urma efectuării necropsiei. Anchetatorii, ajunși la fața locului, au descoperit trupul fără viață al minorului brăzdat de răni și vânătăi.

Mama copilului a fost cea care a dat alarma puţin înainte de miezul nopţii. Femeia spunea atunci că şi-a găsit copilul mort în casă. Când au ajuns la faţa locului, anchetatorii au descoperit că minorul era plin de răni şi au început cercetările.

În apartamentul în care a fost găsit copilul locuiau mama acestuia împreună cu iubitul ei, dar şi cei doi fraţi ai băiatului, în vârstă de 12, respectiv 9 ani. Și ceilalți doi frați ai lui Luca au fost bătuți de mamă în acea seară. Femeia s-ar fi răzbunat pe ei din cauza unei minciuni nevinovate. Vecinii declarau atunci că femeia obişnuia să îşi bată des copiii.

Citește și:

El este Luca, baiatul omorat in bataie de propria mama. Era in grija unei asociatii caritabile si a fost botezat doar cu o luna inainte sa fie ucis

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *