Jos palaria

Clujeanul nevăzător Alex Bologa a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Judo seniori IBSA

Scris de 330

Sportivul clujean Alex Bologa a câştigat medalia de bronz în cadrul categoriei 73 de kilograme la Campionatele Mondiale de judo rezervate sportivilor cu deficienţe de vedere, potrivit Federaţiei Române de Judo.

”În perioada 8-10 noiembrie, la Baku, în Azerbaidjan au loc Campionatele Mondiale de judo rezervate sportivilor cu deficienţe de vedere. România a reuşit o clasare pe podium prin Alexandru Bologa, care a câştigat bronzul în cadrul categoriei -73 kg (J1-nivel de deficienţă de vedere)”, potrivit FRJ.

”Sportivul clujean pregătit de antrenorul Tamas Gergely a beneficiat de un prim tur liber, pentru ca mai apoi să îl învingă în turul doi pe georgianul Mişiko Şiobrişvili prin ippon. Ca şi în turul al doilea, Alex Bologa a reuşit o tehnică de shime waza (strangulare) şi l-a învins în sferturi, tot prin ippon, pe brazilianul Arruda Perreira. – se mai arată în comunicat.

Bologa a fost învins în semifinale de Ergali Şamei (Kazahstan) şi astfel a ajuns să lupte pentru medalia de bronz cu turcul Gokce Yavuz, pe care l-a întrecut prin ippon, după cumularea a două wazari.

În palmaresul sportivului român figurează două medalii de bronz la Jocurile Paralimpice, la Rio 2016 şi Tokyo 2020 şi trei medalii de aur la Campionatele Europene, în 2017, 2019 şi 2022.

 

Foto: FRJULTIMA ORĂ

 • Acum 4 hours PubliNews
  Brand Finance Banking 500, 2023: valoarea brandului Banca Transilvania trece de 500 de milioane USD
 • Acum 5 hours Politica
  Liderul deputaților UDMR, Csoma Botond, privește detașat măcelul PSD – PNL: ”Rocada din mai nu ne privește”. Dar, totuși, poate rămân oamenii lor în posturi… Se poate? Se poate?
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  Zice Boc, că fără luminoasa sa viziune și administrare, Cluj-Napoca era un ghetou. Reforma de ”neghetou” a lui Boc se vede cel mai bine de la Pata Rât și din cartierele de blocuri plantate peste case prin Urbanismul de Cumetrie din ”bocărie”
 • Acum 7 hours Vocea ta
  OCHIOMETRIC, polițiștii Secției 2 Poliție Cluj-Napoca au apreciat că bunurile sustrase prin intrarea prin efracție într-un spațiu privat nu e cine știe ce valoare. Așa că nu s-au mai ostenit să ancheteze. Rugăm, onor conducerea IPJ Cluj, să ne explice și nouă de la ce valoare a bunurilor sustrase își mișcă polițiștii cururile de pe scaun să ancheteze un furt?
 • Acum 8 hours Din oras
  SUPERCOM e ca la lăudatul pom: E plin de gunoaie neridicate. Ca la lipsa de concurență cu care ne-a încălțat administrația publică locală. Boc ne zice să le mai dăm o șansă
 • Acum 8 hours In vizor
  În imaginarul lui Emil Boc, “Clujul, ca zonă metropolitană, nu a pierdut populație. E un model de dezvoltare”
 • Acum 10 hours Politica
  The Economist: “România are o democraţie “deficitară”, fiind pe ultimul loc în UE, după Ungaria”
 • Acum 10 hours Politica
  PSD cere demisia ministrului Deca, dacă nu îi redă secretarului de stat Lixandru atribuțiile retrase. Vasile Dîncu: “Cred că Doamna Ministru va avea înțelepciunea să revină asupra acestei decizii, altfel suntem obligați să cerem demisia ministrului”
 • Acum 11 hours Politica
  Poate aflăm cum de a fost “capabil” ministrul Energiei, Ionuţ Popescu, să facă pe genunchi ordonanţa prin care OMV Petrom a reuşit să se sustragă de la plata “taxei de solidaritate” în România
 • Acum 13 hours In vizor
  Șpaga generalizată din sistemul de sănătate, o tradiție din timpul comunismului
 • Acum 14 hours Din oras
  NUMAI ŞASE-S NOROCOASE: Aproape trei milioane de lei pentru “cotizații și contribuții” pentru șase entități care activează ca ONG – uri
 • Acum 1 day Din oras
  Municipalitatea a pus ”în discuție” un PUZ pentru culoarul de mobilitate nord, Pod Oașului-Răsăritului – Pod Ira. Este zona în care Prime Kapital va investi 330 milioane euro, ”după ce s-au luat în considerare planurile autorităților locale de modernizare a drumurilor și infrastructurii orașului”
 • Acum 1 day Vocea ta
  Dr. OSĂ și mr. NOSĂ: Mai puneți mult botul la OSĂ-urile lui Boc?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE