Jos palaria

Clujeanul nevăzător Alex Bologa a câştigat medalia de bronz la Campionatele Mondiale de Judo seniori IBSA

Sportivul clujean Alex Bologa a câştigat medalia de bronz în cadrul categoriei 73 de kilograme la Campionatele Mondiale de judo rezervate sportivilor cu deficienţe de vedere, potrivit Federaţiei Române de Judo.

”În perioada 8-10 noiembrie, la Baku, în Azerbaidjan au loc Campionatele Mondiale de judo rezervate sportivilor cu deficienţe de vedere. România a reuşit o clasare pe podium prin Alexandru Bologa, care a câştigat bronzul în cadrul categoriei -73 kg (J1-nivel de deficienţă de vedere)”, potrivit FRJ.

”Sportivul clujean pregătit de antrenorul Tamas Gergely a beneficiat de un prim tur liber, pentru ca mai apoi să îl învingă în turul doi pe georgianul Mişiko Şiobrişvili prin ippon. Ca şi în turul al doilea, Alex Bologa a reuşit o tehnică de shime waza (strangulare) şi l-a învins în sferturi, tot prin ippon, pe brazilianul Arruda Perreira. – se mai arată în comunicat.

Bologa a fost învins în semifinale de Ergali Şamei (Kazahstan) şi astfel a ajuns să lupte pentru medalia de bronz cu turcul Gokce Yavuz, pe care l-a întrecut prin ippon, după cumularea a două wazari.

În palmaresul sportivului român figurează două medalii de bronz la Jocurile Paralimpice, la Rio 2016 şi Tokyo 2020 şi trei medalii de aur la Campionatele Europene, în 2017, 2019 şi 2022.

 

Foto: FRJ