Din oras

Clujeanul Bercan, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, castiga contracte de la CFR SA

Fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor, Vasile Ioan Grigore Bercan castiga contracte de la CFR SA. In urma unei licitatii, compania clujeana 2 Invest a castigat un contract de peste 1,4 milioane de lei de la CFR SA pentru lucrari de punere in sigurantaa circulatiei feroviare pe un pod intre Videle si Orsova, potrivit gazetadecluj.ro.

Compania este controlata de Vasile Bercan, fost consilier de stat in Ministerul Transporturilor pana in 2005, cand a fost eliberat din functie de fostul premier Calin Popescu Tariceanu. Motivul care a stat atunci la baza demiterii lui Bercan din functia de secretar de stat au fost declaratiile pe care acesta le-a facut in legatura cu Autostrada Bechtel, prin care il contrazicea pe seful Executivului de la acea vreme. Astfel, dupa ce premierul Tariceanu a anuntat intr-o emisiune televizata ca Guvernul va decide, mai mult ca sigur, anularea contractelor incheiate de fostul Cabinet condus de Adrian Nastase fara respectarea normelor in vigoare, Vasile Ioan Grigore Bercan, pe atunci secretar de stat de la Transporturi anunta ca, de fapt, negocierile cu concernul Bechtel continua.

Firma lui Bercan a facut parte si din consortiul care a castigat modernizarea Garii Bistrit, costurile pentru lucrarea respectiva ridicandu-se la aproximativ 9 milioane de euro.

Foto: gazetadecluj.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *