Justitie

Clujean cunoscut pentru țepe, arestat din nou pentru trafic de influență

Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj au cerut și obținut arestarea preventivă a clujeanului Gavril Daniel Lăcătuș. Bărbatul a fost încarcerat pentru o perioadă de 30 de zile, fiind acuzat de trafic de influență.

„În baza art. 226 Cod procedură penală, admite propunerea Parchetului de pe lângă Tribunalul Cluj şi în consecinţă : În temeiul art. 202 alin. 1-3, art. 223 alin. 2 C.proc.pen, dispune arestarea preventivă a inculpatului L. G. D., cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de trafic de influenţă în formă continuată, prev. de art. 291 alin. 1 Cp cu aplic. art. 35 alin. 1 Cp (două acte materiale), trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 Cp, trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 Cp, trafic de influenţă, prev. de art. 291 alin. 1 Cp, toate în condiţiile art. 38 alin. 1 Cp şi cu aplicarea art. 41 alin. 1 Cp rap. la art. 43 alin. 5 Cp. pe o perioadă de 30 de zile, începând cu data de 13.05.2022 şi până la data de 11.06.2022, inclusiv”, se arată în soluția dată de instanță.

În urmă cu câțiva ani, aceeași persoană a fost arestată tot pentru acest tip de infracțiuni. Gavril Daniel Lăcătuș a țepuit șapte persoane, cărora, în schimbul unor sume de bani, le promitea că intervine pe lângă diverși funcționari ca sa le fie rezolvate favorabil problemele.

Spre exemplu, de la un bărbat a cerut 350 de euro si i-a promis că, prin intermediul unor angajați de la IML Cluj, îi va „rezolva alcoolemia”. În fața altor doua victime, Gavril Daniel Lacatuș s-a dat drept apropiat al directorului Casei Județene de Pensii Cluj. De la una dintre victime a primit 1.100 de lei ca să obțină rezolvarea favorabila a pensionarii anticipate, iar de la cea de-a doua a primit 4.000 de lei ca sa rezolve o pensionare anticipata.