In vizor

Clujean cu handicap grav a învins ,,mori de vânt” în instanță. Vezi ce a câștigat bărbatul

Scris de 612

Un bărbat din comuna Cătina, diagnosticat cu hemipareză stângă și întârziere mintală moderată cu tulburări de comportament, având în istoricul medical mai multe antecedente patologice, și-a câștigat în instanță dreptul la asistent personal, după ce a fost refuzat de autoritățile în domeniu.

Potrivit clujust.ro, judecătorii au arătat că membri din Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a Județului Cluj din cadrul Consiliului Județean Cluj au ignorat complet raportul de psihodiagnostic și evaluare clinică a numitului G.F. În sentința civilă nr.820/2018 de la Tribunalul Cluj se arată următoarele:

 ,,În cazul de față instanța reține că, deși au fost depuse la dosarul administrativ, nu au fost luate în considerare de către Comisia de evaluare raportul de psihodiagnostic și evaluare clinică prin care s-a stabilit scorul GAFS de 20 și ale cărui concluzii au fost în sensul că reclamantul prezintă dezorientare spațio-temporală de intensitate semnificativă și dezechilibru afectiv cu elemente de iritabilitate de intensitate accentuată, agitație psihomotorie, cu concluzia: discernământ limitat, necesită supraveghere permanentă.”

Recent, Curtea de Apel Cluj a dat câștig de cauză persoanei cu handicap grav, după luni întregi de proces. Clujust.ro mai arată că instanța a pronunțat decizia definitivă prin care menține în întregime sentința Tribunalului Cluj.

,,Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul G.F. în contradictoriu cu pârâții Autoritatea Națională pentru Persoanele cu Dizabilități-Comisia Superioară de Evaluare a Persoanelor cu Dizabilități și Consiliul Județean Cluj-Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a Județului Cluj. .. Obligă pârâta Comisia de Evaluare a Persoanelor Adulte cu Handicap a Județului Cluj din cadrul Consiliului Județean Cluj să elibereze un nou certificat de încadrare în grad de handicap prin care să procedeze la încadrarea reclamantului G.F. în gradul de handicap grav cu asistent personal,” se arată în decizia tribunalului Cluj.

De asemenea, concluziile anchetei sociale, notate în sentință, au arătat că G.F. nu este capabil să își poarte singur de grijă și că există riscul ca acesta să se pună în pericol sau să producă pagube în gospodărie dacă este lăsat nesupravegheat.ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  ”Numele meu e Pupu mic și v-am dat un Pupu mare, alături de Maestrul meu de Promisiuni electorale”
 • Acum 3 hours Justitie
  POZIȚIA CRINULUI. Întrebat dacă DNA se va sesiza în afacerea mașinilor BMW cumpărate de Poliție de la prietenul lui Klaus Iohannis, șeful DNA ne anunță că: ”Este posibil orice”
 • Acum 4 hours Jos palaria
  În Cluj-Napoca au fost montate 5 defibrilatoare în spații publice
 • Acum 5 hours Din oras
  OSĂ fie bine: Nu este gata ”lucrătura” de pe Kogălniceanu, dar s-a pornit șantierul de pe Universității. Studenții se vor parașuta la cursuri. Clujenii vin în Centru cu metroul
 • Acum 6 hours Politica
  Ministrul Muncii, Marius Budăi: ”Trebuie și vor fi majorate pensiile de la 1 ianuarie”
 • Acum 7 hours Editorial
  Un infractor nu recunoaște infracțiunea când se știe apărat de o gașcă de inși de același fel cu el
 • Acum 8 hours PubliNews
  ROMÂNIA: PE PODIUM LA CAMPIONATUL EUROPEAN
 • Acum 8 hours Sanatate
  Cluj: Vaccinare gratuită împotriva gripei. Cine sunt beneficiarii
 • Acum 10 hours Eveniment
  În zonele cu mai multe accidente se va plăti un RCA mai scump. Județul Cluj este pe locul trei la accidente în prima jumătate a anului 2022
 • Acum 11 hours Eveniment
  Un cerb a fost lovit cu mașina în Bonțida. Șoferul a ajuns la spital, animalul a murit
 • Acum 22 hours Eveniment
  Polițiștii au tras focuri de armă într-o localitate din Cluj, după ce un tânăr i-a tras un pumn în față unuia dintre ei
 • Acum 23 hours FOTOGRAFILA
  FELICITĂRI BOC pentru o asemenea lucrare de ”dorel” cu diplomă! Pe unde se mai duc riveranii la serviciu, la cumpărături, la școală, pe unde vine Ambulanța?
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE