General

Clujean băgat la răcoare 8 ani pentru că a încercat să omoare un polițist

Alexandru Varga, clujeanul din Câmpia Turzii care a încercat să omoare un polițist pe 9 iunie 2018, a fost băgat la răcoare 8 ani și o lună. Curtea de Apel Cluj a dat verdictul final.

Totul a început de la o petrecere cu manele date la maxim, potrivit Gazeta de Cluj. După ce spiritele s-au încins și s-au îmbibat în alcool, nu trebuia decât o scânteie ca scandalul să fie gata. Un vecin le-a atras atenția cu privire la zgomot, iar în acel moment totul s-a îndreptat de la bal la spital. Ovidiu Varga a sărit la bătaie împotriva celui care s-a plâns de problemele legate de gălăgie, Coloji Florian. Alexandru Varga este fiul celui care a sărit la bătaie, iar inițial stătea departe de orice fel de scandal.

Au apărut organele legii, polițiștii. De cealaltă parte, ca la un spectacol macabru, 70-80 de inși s-ar fi strâns în jurul celor doi bărbați care își cărau pumni și picioare, conform aceleiași surse citate.

După sosirea polițiștilor, cei doi au fost despărțiți. Varga Ovidiu a fost pus la pământ de un polițist, iar acela a fost sâmburele sădin în inima rea, iar Alexandru Varga a sărit în apărarea odraslei. Cu alcool mult la bord, l-a luat deoparte pe polițistul din Câmpia Turzii și a vrut să-și facă singur dreptatea. Cu un cutter portocaliu care avea o lamă de 7-8 centimetri, Varga a încercat să îl taie pe organul de ordine în zona abdomenului. Tehnicile de autoapărare l-au salvat de reprezentantul Poliției.

După cinci ani de la incident, Curtea de Apel Cluj care a instrumentat cazul, după Judecătoria Turda, Alexandru Varga a fost condamnat la 8 ani și o lună de stat după gratii.

”Condamnă pe inculpatul Varga Z. Alexandru pentru comiterea infracţiunii de tulburare a ordinii şi liniştii publice (…). Constată că infracţiunea de ultraj şi cea de tulburare a ordinii şi liniştii publice pentru care inculpatul VA a fost condamnat în prezenta cauză sunt concurente cu infracţiunile pentru care inculpatul a fost condamnat prin sentinţa penală nr. 16/22.01.2020 a Judecătoriei Turda, definitivă prin neapelare la 11.02.2020. În temeiul art. 89 alin. 1 C.pen. anulează amânarea aplicării pedepsei dispuse prin sentinţa penală nr. 16/22.01.2020 a Judecătoriei Turda, definitivă prin neapelare la 11.02.2020. Descontopeşte pedeapsa rezultantă aplicată inculpatului prin s.p. 16/2020 a Judecătoriei Turda în 2 pedepse componente de câte 8 luni închisoare. În temeiul 39 alin. 1 lit. b C.pen. contopeşte pedeapsele de 7 ani şi 6 luni închisoare şi de 5 luni închisoare aplicate inculpatului VA prin prezenta hotărâre cu cele două pedepse de 8 luni închisoare aplicate prin s.p. 16/2020 a Judecătoriei Turda prin aplicarea pedepsei celei mai grele de 7 ani şi 6 luni închisoare, la care adaugă un spor de o treime din totalul celorlalte pedepse, respectiv de 7 luni închisoare, rezultând pedeapsa finală de 8 ani şi 1 lună închisoare pe care inculpatul o va executa în regim de detenţie.“, arată soluția pe scurt a instanței.