In vizor

Cluj-Napoca va avea un PUG nou: SYNERGETICS CORPORATION a obținut la CNSC contractul de 1,7 milioane de lei

Scris de 253

Licitația pentru actualizarea Planului Urbanistic General din Cluj-Napoca a fost una cu cântec ce s-a finalizat în birourile Consiliului Național pentru Soluționarea Constestațiilor. După ce Primăria a considerat că Planul Urbanistic din 2014 necesită deja îmbunătățiri, a lansat în 2019 o licitație pentru un nou PUG. Aceasta a fost câștigată de singura asociere care a depus o ofertă, S.C. SYNERGETICS CORPORATION SRL – PANTEIA B.V. – AV TRANSPORT PLANNING SRL. 

Primăria Cluj-Napoca a considerat însă că firmele nu au suficientă experiență pentru a realizarea acestui proiect și a decis să oferta nu este eligibilă. Câștigătorul licitației s-a adresat Consiliului Național pentru Soluționarea Contestațiilor (CNSC) solicitând să dispună comunicare anulării rezultatului, anularea raportului procedurii de atribuire precum și anularea deciziei autorității contractante de anulare a procedurii.  De asemenea, a solicitat să dispună obligarea autorității contractante să reia procedură din etapa de verificare a documentelor și să reevalueze oferta. 

Consiliul i-a dat dreptate Asocierii câștigătoare și a obligat autoritatea contractantă, în acest caz Primăria Cluj-Napoca să continue procedura de atribuire prin reevaluarea ofertei depusă de SYNERGETICS CORPORATION SRL. 

În urma aceste decizii, Primăria Cluj-Napoca a publicat în 19 septembrie anunțul de atribuire a contractului pentru reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca.  

Contractul a fost adjudecat de SYNERGETICS CORPORATION SRL pentru suma de 1.750.000 lei.  

Planul Urbanistic General în vigoare, aprobat prin HCL nr. 493/22.12.2014 a suferit multiple modificări parțiale și completări ale Regulamentului Local de Urbanism. În 2015-208 au fost emise o serie de hotărâri judecătorești prin care s-a depus anularea Planului Urbanistic General.  

Reactualizarea Planului Urbanistic General al Municipiului Cluj-Napoca va trebui să răspundă următoarelor cerințe. 

 • Să identifice zonele și subzonele spre care ar trebui direcționată dezvoltarea orașului  
 • Să ofere soluții pentru rezolvarea blocajelor survenite în procesul de urbanizare a fostelor terenuri agricole, zone precum Borhanci, Becaș, Sopor. 
 • Să asigure un instrument de lucru suplu și versatil care să permită o dezvoltare durabilă a municipiului. 

Synergetics Corporation este abonată la contracte bănoase din bani publici 

Synergetics Corporation face parte din asocierea care a face PUG-ul Bucureștiului, elaborează Planul de Amenajare Teritorială Ilfov, PUG Craiova, PUG Brașov, PUG Călărași, PUG Eforie, PUG Otopeni, PUG Snagov, PUG Mogoșoaia, este unul dintre cei doi ofertanți selectați la procedurile în desfășurare PUG Constanța, PUG Sibiu, PUZ Port Constanța. 

SC Synergetics Corporațion SRL este o firmă cu renume în întreaga țară, fiind câștigătoarea mau multor proiecte și contracte în diferite orașe. Are doi asociați, Ilie Adrian Dumitru și Băjenaru Claudiu Nicolae, cu sediul în Sectorul 1 din București. 
Synergetics Corporation avea în 2018, 14 angajați și o cifra de afaceri de 3.662,997 lei, mai mare decât în 2017, când înregistra zero angajați și o cifră de afaceri de 798.326 lei. În perioada 2010 – 2016 activitatea firmei a fost relativ constantă, cu excepție în 2010 și 2015 când nu a înregistrat profit, doar datorii. În 2012 a avut cel mai mare număr de angajați, vorbim de 20, și a început activitatea în 2008 cu doar doi angajați.  

În 2019 numărul angajaților a rămas 14, însă cifra de afaceri a crescut, ajungând la 5.312.655 lei și un profit de 229.462 lei.  

Nu doar la Cluj-Napoca Synergetics Corporation a făcut plângeri la SNCS. Situația s-a repetat și în cazul licitațiilor de la Sibiu și de la Constanța.  

În Constanța, câștigătoare Planul Urbanistic Zonal (PUZ) al Portului Constanța a fost desemnată asocierea Project Resolv Consulting SRL – Row Studio SRL.  SC Synergetics Corporation SRL a depus însă contestație. În acest moment, societatea are în derulare încă două proiecte în județiul Constanța, și anume: actualizare Plan Urbanistic General Mihail Kogalniceanu și actualizare Plan Urbanistic General Eforie. 

”Synergetics Corporation a fost declarată necâștigătoare, motiv pentru care a solicitat Consiliului Național de Soluționare a Contestațiilor (CNSC) anularea proceselor verbale de evaluare a ofertelor, precum și anularea întregului raport de procedură. Consiliul a soluționat contestația formulată pe 25 iunie a.c. și chiar a admis-o, totodată a dispus reevaluarea ofertei contestatorului, prin recalcularea punctajului primit inițial. Așa cum era de așteptat, nu a lipsit reacția firmei declarată câștigătoare a licitației, respectiv asocierea Project Resolv Consulting– Row Studio. Aceste două firme asociate în acest proiect au formulat plângere, pe data de 13 iulie a.c. împotriva deciziei CNSC”, potrivit focuspress.ro 

Și atribuirea PUG-ului de un milion de euro al Sibiului a fost contestată de Synergetics Corporation, după ce a pierdut în favoarea Daedalus Proiect SRL, Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” și Intergraph Computer Services SRL. Synergetics Corporation a blocat, anul trecut, și procedura de licitație pentru achiziția elaborării documentației în vederea Actualizării PUG Brașov. De asemenea, firma a contestat şi licitaţia ce vizează PUG-UL municipiului Sighişoara.  

Firma este o campioană a contestațiilor câștigate, reușind în acest fel să își adjudece contracte foarte bănoase cu primăriile din toată țara.  ULTIMA ORĂ

 • Acum 10 hours FOTOGRAFILA
  Oare Urbanistul de Cumetrie știe ce scrie pe autorizația construcției din fotografie? Sau a semnat ca “primarul Boc” pentru un amic imobiliar?
 • Acum 14 hours In vizor
  Emil Boc, invitație specială de participare la KHETANE din partea cetățenilor Clujului
 • Acum 16 hours In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 16 hours In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 16 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 16 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 17 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 17 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 18 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 18 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 18 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 19 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 19 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE