Justitie

Cluj-Napoca: Ești polițist, conduci băut și provoci accidente? Asigură-te să lucrezi la Biroul Rutier, nu ca ceilalți fraieri din județ!

Procedurile legislative transformă sistemul într-un deliciu absolut. Spre exemplu, în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Cluj avem două cazuri în care polițiști destul de respectați (aparent) au făcut din condusul sub influența alcoolului un obicei. Pentru că speranța că acest comportament nu rămâne neobservat există, amândoi au fost prinși în fapt. Vorbim de situația comisarului Dorel Florian Fodorean, ex-șeful Poliției Câmpia Turzii, care s-a pensionat rapid după episodul rușinos în care a fost prins beat la volan și situația inspectorului principal Gelu Călburean, de la TOCMAI Biroul Rutier Cluj-Napoca, care a fost pârât la 112 de păgubiții în gardul cărora a intrat cu mașina, fiind baut și el. 

Culmea, în cazul polițistului de la Câmpia Turzii, lucrurile s-au terminat cu demnitate, el părăsind sistemul. Ce-i drept cu o pensie decentă și cu o tentativă de contestare a Procesului Verbal, respinsă din fașă (la instanța de fond, decizie rămasă definitivă nefiind atacată). 

Dar în cazul turdeanului Gelu Călburean, care la frumoasa vârstă de 47 de ani a atins funcții drăguțe prin Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, a avansat pe bunul plac, și-a construit rețeaua de relații și cunoștințe și a prins curaj, care nu doar că nu a demisionat, măcar de rușine, ci a profitat de faptul că lumea a uitat de accidentele provocate de el și a completat o cerere către Inspectoratul General de Aviație al MAI. Vrea să se transfere.  

Ei, în tot acest timp, Călburean este anchetat de către procurorii de la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Cluj, iar ancheta disciplinară împotriva acestuia a fost suspendată, dat fiind că procedura impune reluarea ei doar după terminarea cercetărilor din dosarul penal.

Legea spune că polițiștii cercetați disciplinar nu se pot transfera. 

 Noi știm asta, voi, dragi cititori știți asta, județul știe că domnul Călburean are dosar penal, dar cei de la Inspectoratul General de Aviație nu știau nimic, pentru că șmecherul de la Biroul Rutier s-a întors din concediul medical sau de odihnă (n.red. uneori are și alte probleme medicale decât cele cu alcoolul, știm), luat subit după accidentul provocat în iarnă, și s-a apucat de găsit portițe prin care să fugă de responsabilitate. Că doar el nu e fraier ca Fodorean, să se retragă după ce și-a făcut de rușine instituția. 

Să nu uităm, Călburean a mai scăpat subit de un dosar penal pentru un accident în care „a prins victima sub maşină şi a târât-o până ce autoturismul s-a oprit în autobuzul marca Renault”, după cum spuneau anchetatorii. 

Ești polițist, conduci băut și provoci accidente? Asigură-te să lucrezi la Biroul Rutier, nu ca ceilalți fraieri din județ! Aparent, la Biroul Rutier rămâi și în astfel de situații. 

Citește și:  Gelu Călburean, politistul recidivist de la Rutieră! Dacă în 2011 a scăpat, scapă și cu alcoolemia depistată aseară? 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *