In vizor

Bazinele de înot sunt în continuare închise în Cluj-Napoca: „Năruim visele copiilor care vor să se antreneze pentru că autoritățile nu își dau interesul să facă ceva pentru ei”

Părinții a căror copii au ales înotul ca și sport de performanță cer cu insistență autorităților locale să deschidă măcar un bazin olimpic unde acești copii să se poată antrena. Părinții sunt nemulțumiți de faptul că sunt multe alte orașe din țară care au făcut un efort să țină bazinele deschise, dar la Cluj-Napoca asta nu s-a întâmplat. 

O mămică dă exemplu orașelor Baia Mare, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova sau Constanța unde bazinele de înot sunt deschise tocmai pentru a se putea antrena copiii. Ea susține că micii sportivi clujeni concurează cu alți copii care au putut să se antreneze în condiții optime în ultimul an și evident sunt dezavantajați.

„Sunt dezamăgită de faptul că nu se face nimic pentru sportivii de performanță. Suntem un oraș mare, dar care nu are în perioada aceasta un bazin olimpic de înot unde să se antreneze copiii care își dedică jumătate din viață să se antreneze, să ajungă să facă o cariera sportivă, să reprezinte orașul și țara la concursurile naționale și internaționale. Le năruim visele pentru ca autoritățile nu își dau interesul să facă ceva pentru ei, să deschidă săli pentru ei exclusiv, să deschidă măcar un singur bazin olimpic în care să se poată antrena. Vorbesc de înot fiindcă fiul meu face înot de performanță de mai bine de 6 ani. Concurează la concursuri naționale alături de copii din alte orașe care au decis să nu închidă sălile/bazinele tocmai pentru ei, pentru acești copii care fac performanță (a se vedea Baia Mare, Tg. Mures, Bacau, Craiova, Constanta, Timisoara etc), din dorința de a-i susține în perioada aceasta dificilă. Are colegi mai mari care reprezintă România la concursuri internaționale și se antrenează cum pot, fără un bazin olimpic deschis în oraș, și au avut și au în continuare, încă, rezultate remarcabile. E injust! Vă rog insistent, faceți ceva și deschideți săli și un bazin olimpic pentru copiii nostri!”, i-a transmis o mămică primarului Emil Boc. 

În Cluj-Napoca există trei bazine olimpice, dintre care unul aparține Primăriei. Universitatea Tehnică de exemplu, a recunoscut că deschiderea bazinului de întot presupune costuri prea mari. Însă Cluj-Napoca are bazinul olimpic Grigorescu, care ar putea fi deschis pentru a se antrena sportivii. Chiar dacă bazinele acoperite nu sunt deschise pentru publicul lareg, sportivii au primit dreptul de a se antrena încă din iunie anul trecut. În timp ce în alte orașe s-au făcut eforturi pentru a le oferi un bazin olimpic sportivilor pentru a se antrena, la Cluj-Napoca nu s-a făcut niciun demers în acest sens. Asta în condițiile în care primarul Emil Boc se laudă cu infrastructura sportivă din oraș și cu faptul că municipiul este oraș european al sportului.

Domnule Boc, aveți ocazia să faceți ceva pentru acești sportivi. RADP poate face un efort pentru a deschide Bazinul Grigorescu pentru ca sportivii să se poată antrena. Orașul are resursele necesare pentru a deschide bazinul în condiții de siguranță. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *