In vizor

Bazinele de înot sunt în continuare închise în Cluj-Napoca: „Năruim visele copiilor care vor să se antreneze pentru că autoritățile nu își dau interesul să facă ceva pentru ei”

Scris de 617

Părinții a căror copii au ales înotul ca și sport de performanță cer cu insistență autorităților locale să deschidă măcar un bazin olimpic unde acești copii să se poată antrena. Părinții sunt nemulțumiți de faptul că sunt multe alte orașe din țară care au făcut un efort să țină bazinele deschise, dar la Cluj-Napoca asta nu s-a întâmplat. 

O mămică dă exemplu orașelor Baia Mare, Târgu Mureș, Timișoara, Craiova sau Constanța unde bazinele de înot sunt deschise tocmai pentru a se putea antrena copiii. Ea susține că micii sportivi clujeni concurează cu alți copii care au putut să se antreneze în condiții optime în ultimul an și evident sunt dezavantajați.

„Sunt dezamăgită de faptul că nu se face nimic pentru sportivii de performanță. Suntem un oraș mare, dar care nu are în perioada aceasta un bazin olimpic de înot unde să se antreneze copiii care își dedică jumătate din viață să se antreneze, să ajungă să facă o cariera sportivă, să reprezinte orașul și țara la concursurile naționale și internaționale. Le năruim visele pentru ca autoritățile nu își dau interesul să facă ceva pentru ei, să deschidă săli pentru ei exclusiv, să deschidă măcar un singur bazin olimpic în care să se poată antrena. Vorbesc de înot fiindcă fiul meu face înot de performanță de mai bine de 6 ani. Concurează la concursuri naționale alături de copii din alte orașe care au decis să nu închidă sălile/bazinele tocmai pentru ei, pentru acești copii care fac performanță (a se vedea Baia Mare, Tg. Mures, Bacau, Craiova, Constanta, Timisoara etc), din dorința de a-i susține în perioada aceasta dificilă. Are colegi mai mari care reprezintă România la concursuri internaționale și se antrenează cum pot, fără un bazin olimpic deschis în oraș, și au avut și au în continuare, încă, rezultate remarcabile. E injust! Vă rog insistent, faceți ceva și deschideți săli și un bazin olimpic pentru copiii nostri!”, i-a transmis o mămică primarului Emil Boc. 

În Cluj-Napoca există trei bazine olimpice, dintre care unul aparține Primăriei. Universitatea Tehnică de exemplu, a recunoscut că deschiderea bazinului de întot presupune costuri prea mari. Însă Cluj-Napoca are bazinul olimpic Grigorescu, care ar putea fi deschis pentru a se antrena sportivii. Chiar dacă bazinele acoperite nu sunt deschise pentru publicul lareg, sportivii au primit dreptul de a se antrena încă din iunie anul trecut. În timp ce în alte orașe s-au făcut eforturi pentru a le oferi un bazin olimpic sportivilor pentru a se antrena, la Cluj-Napoca nu s-a făcut niciun demers în acest sens. Asta în condițiile în care primarul Emil Boc se laudă cu infrastructura sportivă din oraș și cu faptul că municipiul este oraș european al sportului.

Domnule Boc, aveți ocazia să faceți ceva pentru acești sportivi. RADP poate face un efort pentru a deschide Bazinul Grigorescu pentru ca sportivii să se poată antrena. Orașul are resursele necesare pentru a deschide bazinul în condiții de siguranță. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 2 hours FOTOGRAFILA
  HEI-RUP-BUM! Să aibă Boc dăluța lui, chiar dacă prost pusă, să se cocoațe cu un discurs pe Tricolor de 1 Decembrie. Treptele din fața Teatrului Național, mizerie de lucrare
 • Acum 2 hours Jos palaria
  ÎN SFÂRȘIT, SPORTIVITATE ȘI LA CLUJ-NAPOCA: Foști jucători de la CFR, “U” și Sănătatea au jucat într-un meci caritabil pentru fiul lui Casian Miclăuș
 • Acum 7 hours Politica
  Clujul OSĂ aibă (fin nou) un nou spital. Ministrul Sănătății: ”Anul viitor vom avea proiectele detaliate”
 • Acum 8 hours Din oras
  Un neterminat de 16 ani a băgat în spital un bărbat de 38 ani
 • Acum 9 hours Jos palaria
  JOS PĂLĂRIA! Meci caritabil pentru Tiago, băiatul unui fost jucător al CFR. Veterani ai feroviarilor, de la „U” și Sănătatea joacă pentru el
 • Acum 12 hours In vizor
  Antreprenorul Tudor Galoș, ȘOCAT de prețurile din Târgul de Crăciun de la Cluj-Napoca
 • Acum 13 hours General
  Acțiune de salvare din traseul Piatra lui Lucaci-Tarnița
 • Acum 1 day Eveniment
  Cămătari din Cluj prinși de Poliție: Cereau înapoi sume de 8 ori mai mari, au agresat și amenințat un martor
 • Acum 1 day Politica
  Marcel Ciolacu a fost ales vicepreședinte al Internaționalei Socialiste
 • Acum 1 day In vizor
  Consiliul Elevilor Cluj cere demisia directoarei care a angajat un fost interlop să predea copiilor: ”Lipsă de empatie față de elevi”
 • Acum 1 day Vocea ta
  IEȘIREA DIN CRIZA IZOLĂRII POST-COVID. Mircea Miclea: ”Creativitatea și inovația necesită proximitate (…) trebuie să începem să ne refacem coeziunile, acelea pe care le putem reface, cu niște prieteni foarte buni, cu vecinii, cu familia”
 • Acum 1 day In vizor
  VREUN CUMĂTRU POLITIC AR AVEA DE VÂNZARE NIȘTE mobilier și echipamente digitale pentru laboratoarele de informatică din școli. De 1 miliard de euro ar avea pe ce să se adune praful, că nu sunt și bani pentru formarea profesorilor și pentru mentenanța echipamentelor
 • Acum 2 days Politica
  PE SURSE: Gabriela Firea, pe primul loc în sondajele comandate de PNL privind intenția de vot la Capitală, la peste 10 procente de ceilalți posibili candidați. Ilie Bolojan, testat de liberali în sondajele pentru București
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE