Din oras

Cluj Arena gazduieste evenimente cu sute de mii de participanti fara sa aiba autorizatie de la ISU

Stadionul Cluj Arena are deficiente in ceea ce priveste apararea impotriva incendiilor, motiv pentru care nu a fost autorizat de Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta. Asta nu i-a oprit pe administratorii stadionului sa gazduiasca evenimente cu sute de mii de participanti.

“Sunt cateva probleme in ceea ce priveste instalatiile speciale, de genul o trapa de fum pentru desfumare nu functioneaza, o pompa de la grupul de pompare este defecta, o centrala de detectare semnalizare incendii are ceva mici probleme care se pot remedia, tubulatura instalatiei de desfumare nu a fost executata conform proiectului. Sunt nereguli care se pot rezolva si intra in legalitate cu acest obiectiv”, arata Ion Moldovan, seful ISU Cluj.

Cluj Arena a solicitat autorizarea in vara, inainte de festivalul Untold la care au participat 243.000 de persoane, majoritatea pe stadion.

“In iulie colegii mei, la solicitarea Cluj Arena privind autorizarea stadionului, colegii mei s-au deplasat la fata locului apoi au transmis administratorului ce nereguli sunt si ce trebuie sa faca pentru remedierea lor, urmand ca ei dupa ce efectueaza remedierile respective sa revina cu o cerere privind autorizarea Cluj Arena.  Nu au facut-o pana acum”, a detaliat Moldovan.

Societatea care administreaza stadionul a fost amendata de mai multe ori de ISU, dar fara vreun rezultat.

“In momentul de fata nu putem sa facem nimic, au primit recomandari in ceea ce priveste remedierea neregulilor pe care le-au constatat colegii mei la fata locului si urmeaza sa depuna inca o cerere privind reautorizarea sau autorizarea in sine a stadionului Cluj Arena”, a adaugat inspectorul-sef al ISU.

Reprezentantii Cluj Arena nu au putut fi contactati. In schimb reprezentantii Consiliului Judetean arata ca in momentul receptiei stadionului, in 2011, nu existau probleme.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *