In vizor

CJ a luat un credit de 50 de milioane de euro de la CEC Bank, unde prim-vicepreşedinte e Stamatian Junior

Scris de 394

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat azi, cu CEC Bank S.A., contractul pentru obţinerea de către judeţul Cluj a creditului bancar în valoare de 225.000.000 lei (aproximativ 50 milioane de euro), necesar în vederea reabilitării şi modernizării drumurilor judeţene.

Dintr-o fericită coincidenţă, prim-vicepreşedinte al CEC Bank este Andrei Stamatian, fiul lui Florin Stamatian, consilier local, fost prefect şi om de bază în PNL( aripa PDL), care a fost mereu în ” aceeaşi gaşcă” cu Boc şi Tişe.

CJ motivează alegerea ofertei CEC Bank că fiind cea mai avantajoasă – criteriul de selecţie a fost „preţul cel mai scăzut”, iar dobânda anuală aferentă acestui credit are o marjă de 0,30%, fără alte comisioane, la care se adaugă ROBOR la 6 luni.

În urma accesării acestui credit bancar, Consiliul Judeţean Cluj susţine că va reabilita nu mai puţin de 500 km de drumuri judeţene, investiţii care urmăresc dezvoltarea echilibrată a întregului judeţ.

Lucrările efective vor debuta în primăvara anului viitor şi vor dura trei ani.

Andrei Stamatian s-a alăturat echipei de conducere a CEC Bank în calitate de prim-vicepreşedinte începând cu anul 2011. Fiul lui Florin Stamatian a absolvit Stanford University în Statele Unite ale Americii – diplomă cu distincţie şi onoruri în economie şi specializare secundară în inginerie industrială – obţinând ulterior şi diplomă de MBA la INSEAD în Franţa. Anterior a lucrat în grupul Raiffeisen, ocupând succesiv poziţiile: manager de proiect, director de Organizare şi Management Procese, director Proiecte Strategice şi apoi poziţia de preşedinte în cadrul Raiffeisen Banca pentru Locuinţe. Carieră să mai include şi poziţii în HVB Bank şi Cornerstone Research, arată prezentarea să de pe site-ul companiei pentru care lucrează acum.

 

 

 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour Justitie
  TREABA SE CAM ÎMPUTE PENTRU EUGEN CECAN: DNA Central a cerut documente privind o lucrare de extindere drum efectuată de DRDP Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  Eh, Marcel Bonţidean, zis şi “Nicolaie”… a semnat cu Securitatea, dar măcar n-a turnat
 • Acum 3 hours In vizor
  Pe Boc îl lasă nervii din ce în ce mai des. Clujenii care-l critică sunt “isterici”, “iubitori de noroi”… Acum l-a numit “idiot” pe cel care a avut “tupeul” să-i numească “centura de Diamant” “un eşec”
 • Acum 3 hours Din oras
  Primăria Cluj-Napoca susţine: “Lucrările de modernizare a străzii Iuliu Maniu, finalizate la timp”. Colegii de la Gazeta de Cluj au descoperit în teren contrariul. Şi cum nu zice municipalitatea nimic despre mizeria de pe Bolyai
 • Acum 5 hours In vizor
  Autostrada Transilvania se conectează prin drum expres, aflat în grafic de execuţie, dar NU cu Centura Clujului (care NU există), ci cu cea a Oradiei (care există)
 • Acum 5 hours Politica
  Falimentul Euroins: ASF a retras proiectul de plafonare a prețurilor la RCA. Guvernul urma să îl discute astăzi. Vezi cu ce explicații vin cei de la ASF
 • Acum 6 hours In vizor
  O VESTE RECONFORTANTĂ: PUZ nou pentru reglementarea urbanistică a ariei protejate Cheile Turzii
 • Acum 7 hours Din oras
  Reabilitarea clădirii fostului Hotel Melody, investiție de peste 1 milion de euro, cu sprijin de la Budapesta
 • Acum 8 hours Din oras
  TRAGEDIE la Pata Rât: O locuință și alte anexe improvizate au fost cuprinse de flăcări. Un bărbat a murit
 • Acum 17 hours Politica
  O ȚARĂ CU NERVII PE MOAȚE
 • Acum 22 hours PubliNews
  Femeia anteprenor și inspirație pentru noi începuturi
 • Acum 23 hours PubliNews
  Grupul IULIUS a montat panouri fotovoltaice pe toate proprietăţile din portofoliu, inclusiv pe Iulius Mall Cluj, care vor produce 5.500 MWh anual, la nivel de grup
 • Acum 23 hours Politica
  Marcel Ciolacu vrea să accelereze reforma pensiilor speciale, în ciuda opoziției puternice a lui Nicolae Ciucă
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE