In vizor

CJ a luat un credit de 50 de milioane de euro de la CEC Bank, unde prim-vicepreşedinte e Stamatian Junior

Preşedintele Consiliului Judeţean Cluj a semnat azi, cu CEC Bank S.A., contractul pentru obţinerea de către judeţul Cluj a creditului bancar în valoare de 225.000.000 lei (aproximativ 50 milioane de euro), necesar în vederea reabilitării şi modernizării drumurilor judeţene.

Dintr-o fericită coincidenţă, prim-vicepreşedinte al CEC Bank este Andrei Stamatian, fiul lui Florin Stamatian, consilier local, fost prefect şi om de bază în PNL( aripa PDL), care a fost mereu în ” aceeaşi gaşcă” cu Boc şi Tişe.

CJ motivează alegerea ofertei CEC Bank că fiind cea mai avantajoasă – criteriul de selecţie a fost „preţul cel mai scăzut”, iar dobânda anuală aferentă acestui credit are o marjă de 0,30%, fără alte comisioane, la care se adaugă ROBOR la 6 luni.

În urma accesării acestui credit bancar, Consiliul Judeţean Cluj susţine că va reabilita nu mai puţin de 500 km de drumuri judeţene, investiţii care urmăresc dezvoltarea echilibrată a întregului judeţ.

Lucrările efective vor debuta în primăvara anului viitor şi vor dura trei ani.

Andrei Stamatian s-a alăturat echipei de conducere a CEC Bank în calitate de prim-vicepreşedinte începând cu anul 2011. Fiul lui Florin Stamatian a absolvit Stanford University în Statele Unite ale Americii – diplomă cu distincţie şi onoruri în economie şi specializare secundară în inginerie industrială – obţinând ulterior şi diplomă de MBA la INSEAD în Franţa. Anterior a lucrat în grupul Raiffeisen, ocupând succesiv poziţiile: manager de proiect, director de Organizare şi Management Procese, director Proiecte Strategice şi apoi poziţia de preşedinte în cadrul Raiffeisen Banca pentru Locuinţe. Carieră să mai include şi poziţii în HVB Bank şi Cornerstone Research, arată prezentarea să de pe site-ul companiei pentru care lucrează acum.

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *