Din oras

Civitas Proiectare, firma de casa a Primariei, are toate sansele sa proiecteze noul cimitir si crematoriu

Societatea Civitas Proiectare ajunge din nou in atentia publica. Dupa metoda deja consacrata a societatii, de a propune oferte sub pretul pietei, Civitas Proiectare are toate sansele sa realizeze proiectul si documentatia tehnica pentru noul cimitir al Primariei din cartierul Someseni. Criteriul de atribuire a licitatiei a fost pretul cel mai scazut, iar oferta celor de la Civitas a fost jumatate din pretul estimat.

In conditiile in care insuficienta locurilor de veci este o problema de cativa ani la Cluj, administratia locala intentioneaza amenajarea unui cimitir pe strada Mos Ion Roata, in cartierul Someseni. Pentru serviciile de proiectare si studiu de fezabilitate era dispusa sa cheltuiasca 298.000 de lei.
S-au primit trei oferte: Civitas Proiectare SRL – 145.990 de lei, SC Dat Constructive SRL – 187.900 de lei si SC Arhi Dinamic SRL – 240.300 de lei.

Societatea Civitas Proiectare a gasit reteta perfecta pentru a castiga contracte publice din partea Primariei: vin cu oferte cu mult sub pretul estimat, iar contractul este garantat. Dupa ce a facut studiul de fezabilitate pentru proiectul Bazei Sportive din Gheorgheni la un pret cu 62% mai mic fata de cel estimat, a adaugat in palmares si contractul pentru proiectarea obiectivului, la un pret de cinci ori mai mic fata de costurile estimate.
In afara de cele doua contracte, municipalitatea mai are unul incheiat cu Civitas Proiectare pentru “prestare servicii de verificare tehnica de calitate a proiectelor tehnice si detaliilor de executie”. Si aici, oferta a fost de trei ori mai mica fata de concurentii Megavox Proiect, care au ofertat 5,9% din “valoarea de proiectare exprimata in lei fara TVA”.

Civitas Proiectare a avut o crestere spectaculoasa a cifrei de afaceri in 2013 de la 422.000 in 2012 cifra de afaceri a crescut de patru ori, ajungand la aproape 1,7 milioane de lei. Profitul inregistrat in 2013 a fost de aproape 50.000 de lei.

Societatea, infiintata in martie 2012, ii apartine Dacianei Bercan, care detinea  parti sociale si la societatea 4Invest din grupul de firme a lui Vasile Bercan, unul dintre privilegiatii contractelor cu Primaria, fost secretar de stat in Ministerul Transporturilor. 4Invest a avut in anii trecuti mai multe contracte pentru reparatii scoli si gradinite precum si pentru constructia unor imobile.

Potrivit caietului de sarcini, noul cimitir va avea si un columbarium – depozit de urne funerare cu aproximativ 1.000 de locuri. De asemenea vor exista spatii pentru ceremonii funerare – capela, platforma in aer liber, camera frigorifica, dar si un crematoriu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *