In vizor

Cioloş a făcut armata la "Securitate-Miliţie". Cioloş a păzit poarta dizidentei anti-comuniste Doina Cornea. Avem dovada, de pe Facebook, că Cioloş recunoaşte asta, deşi a MINŢIT că nu îşi mai aduce aminte

În urmă cu  trei săptămâni, Cristian Bădiliță – teolog, eseist, traducător și poet român contemporan îl acuza pe Dacian Cioloș că: „A fost paznic la poarta disidentei Doina Cornea în timpul serviciului militar”. Această acuzație nu a fost niciodată infirmată de către Dacian Cioloș, el preferând să invoce amnezia câteva zile mai târziu, în cadrul conferinței de presă de la Cluj. Practic l-am prins pe Dacian Cioloș cu încă o minciună cât casa. Luna trecută, prezent la Cluj-Napoca, a declarat fără să clipească, într-o conferință de presă, la o întrebare adresată direct de către un jurnalist de la „Gazeta de Cluj”, că nu își mai aduce aminte la ce unitate militară din Cluj și-a efectuat stagiul militar.

Armata am făcut-o la Cluj, dar nu îmi mai aduc aminte la ce unitate am făcut stagiul militar. Referitor la informațiile potrivit cărora aș face parte din cadrul unui serviciu de informații, voi răspunde la întrebări doar celor care îmi vor demonstra, printr-o declarație scrisă, că nu fac ei parte din cadrul unui serviciu de acest fel”, a declarat Dacian Cioloș, la sfârșitul lunii martie. 

A fost vorba despre o minciună evidentă. 

Cu un an înainte, când a murit celebra dizidentă anticomunistă Doina Cornea, Dacian Cioloș își aducea aminte cu perfecție pe Facebook misiunile de luptă executate în perioada efectuării stagiului militar: 

„Când eram militar în termen la Cluj-Napoca – în 1988 – am fost pus în situaţia, împreună cu alţi tineri soldaţi cu care făceam armata obligatorie, să fac de pază la intrarea pe strada unde Doina Cornea era arestată la domiciliu sau să patrulez pe lângă statuile din oraş unde împrăştia manifeste împotriva regimului. Câteva luni mai târziu am înţeles concret ce presupunea rezistenţa şi determinarea în faţa unui regim care putea însemna teroare pentru cei care îndrăzneau să gândească altfel, să gândească liber”, a scris același Dacian Cioloș pe pagina sa de Facebook, în 4 mai 2018.

Adică la nici un an de când știa cu certitudine ce misiuni de luptă a executat în poartă la Doina Cornea, Dacian Cioloș vine și afirmă public că nu își mai aduce aminte care era UNITATEA MILITARĂ din CLUJ, care îl trimitea în acele misiuni?!

Poarta Doinei Cornea o păzeau doar milițienii și securiștii. Deci, în nici un caz tânărul Dacian Cioloș nu a fost trimis în acea misiune de luptă de la popota unităților militare din Florești sau Someșeni. Singura UNITATE din Cluj în care se efectua stagiul militar la arma „Securitate-Miliție” este cea de pe strada Pitești. Singura abilitată la acea vreme să execute astfel de misiuni.

Ce anume l-ar împiedica pe Dacian Cioloș să recunoască efectuarea stagiului militar la unitatea de pe strada Pitești?

– faptul că a primit ca misiune de luptă să o păzească pe Doina Cornea de contactul cu cetățenii străini și clujenii?

– faptul că a asistat, conform documentelor (vezi sursa aici), la abuzurile la care a fost supusă Doina Cornea de către milițienii puși să o păzească? 

– să fi participat personal Dacian Cioloș la astfel de manifestări:

”Cele mai dificile momente ale represiunii erau acele zile când în Cluj era mare afluenţă de diplomaţi şi ziarişti străini. Atunci, din ordinul expres al col. Ioniţă, lui Doina Cornea i se interzicea să-şi părăsească domiciliul. În astfel de situaţii, miliţianul postat în faţa casei, sau la colţul străzii, nu o lăsa să iasă. O dată miliţianul a scăpat-o şi a fost pedepsit; altădată n-a mai lăsat-o şi a lovit-o provocîndu-i o contuzie. Nu reţin data, dar a doua zi cînd i-a cerut miliţianului să comunice că vrea să meargă la spital, a fost lăsată. A mers la medicina legală, dar n-a rezolvat nimic, organul informativ luînd măsuri ca să nu i se dea nimic. Pentru a o înnebuni, pur şi simplu, Doina Cornea era despărţită pe stradă de orice persoană cu care se întâlnea fie chiar şi din întâmplare” – fragment din materialul publicat de mine pe blogul personal Sare în Ochi. 

Trebuie să pomenim și de documentele citate de către cei de la Recorder.ro (citate și de cei de la inpolitics.ro), care vin și întăresc abuzul. 

”La anchete, gardienii o trimiteau „în a mamei“, dar n-au bătut-o niciodată. Au bătut-o însă milițienii din fața casei ei, milițieni care aveau misiunea să vadă cine intră și cine iese de la Doina Cornea. Începând cu 1988 i s-a impus un regim de arest la domiciliu. Pentru o mai bună supraveghere, strada pe care locuia Doina Cornea a fost izolată: la un capăt un semn rutier cu accesul interizs, la celălalt capăt – un șanț transversal și un marcaj: drum în lucru. Șanțul a rămas până la Revoluție, fără să lucreze cineva”. Și mai relatează siteul: ”În primăvara lui 1989, Doina Cornea îi adresează din nou o scrisoare lui Ceauşescu pentru a-i semnala abuzurile la care a fost supusă. „Ca simplă cetăţeană, v-am adresat, în ultimii doi ani, trei scrisori. Drept răspuns, mi s-a pus Miliția în poartă şi, fără a primi vreo decizie oficială, m-am văzut arestată la domiciliu. Drept să spun, este un mod ciudat de a răspunde unor scrisori adresate în termeni civilizaţi. […] În virtutea cărui articol de lege am fost lovită şi pălmuită la Securitate şi la Miliţie? În virtutea cărei legi ne este tăiat telefonul, iar corespondenţa strict controlată şi aproape în întregime confiscată? În virtutea cărei legi tot ce se vorbeşte în casă este ascultat şi consemant de Securitate? În virtutea cărei legi sunt împiedicaţi să intre la noi: prieteni, cunoştinţe sau rude apropiate? În virtutea cărei legi sunt împiedicată să asist la liturghia de duminică în sânul micii comunităţi greco-catolice? Cum a fost posibil să fie reţinută timp de o oră şi supusă unui interogatoriu, o tânără necunoscută şi căreia am îndrăznit să-i cer un chibrit, în cimitir, pentru a aprinde o lumânare?“.

Mai relata disidenta: ”De multe ori nu ni se dă voie să ieşim să ne cumpărăm pâine. Stăm zile în şir fără pâine şi fără alimente adecvate (fructe, legume). Noroc cu măcrișul din grădină. Când mi se dă voie să ies, sunt agresată de câte un securist care se dă drept «un muncitor revoltat împotriva mea». Astfel am fost scuipată de mai multe ori în plină faţă, îmbrâncită, trasă de haine, apucată de obraz”. Doina Cornea mai povesteşte cum a fost bătută cu pumnii şi cu picioarele în propria curte de un miliţian, doar pentru că a vrut să plece la magazin să-şi cumpere pâine. Securitatea motiva arestul la domiciliu şi paza din faţa casei spunând că o protejează pe Doina Cornea de furia populaţiei revoltate”.

Din păcate pentru politicianul de „tip nou”, prins cu prea multe minciuni într-un timp atât de scurt, există suspiciunea rezonabilă că a fost martor și știa de abuzurile comise împotriva Doinei Cornea. Dar a preferat să ascundă totul prin minciună. Ce încredere să mai ai într-un astfel de politician? 

TABELUL MINCIUNILOR LUI DACIAN CIOLOŞ:

1. S-a dezis de Virgil Ardelean cel mai longeviv şel al serviciului de informaţii „Doi şi-un sfert”, despre care a spus că nu îl cunopaşte decât vag. Când colo, Virgil Ardelean este unchiul său, lucru recunoscut de Cioloş abia acum câteva săptămâni, după ce au apărut în spaţiul public declaraţii că acesta a avut grijă de el în facultate.

2. A declarat că nu a făcut parte din nici un partid politic în tinereţe. Gazeta de Cluj i-a spart minciuna cu dovezi evidente care atestă că a fost membru al Uniunii Vatra Românească şi al partidului extremist PUNR.

3. A minţit că nu îşi mai aduce aminte unde a făcut armata. Ziar de Clkuj vă arată print screen-ul prin care Cioloş recunoaşte pe pagina sa de Facebook ce misiuni de luptă a îndeplinit în timpul stagiului militar. Practic a făcut armata la Cluj, la arma „Securitate-Miliţie” şi a păzit poarta dizidentei anti comuniste Doina Cornea.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *