Politica

Ciolacu îl ironizează pe Rareș Bogdan: „Avem bani, că a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile”

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, îl taxează pe Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, pentru declarațiile în care a spus că este „mult balet și ipocrizie” în tentativa de a elimina pensiile speciale.

„Pe mine nu poate decât să mă bucure acest anunț. Mă bucur foarte mult că Rareș Bogdan i-a lămurit pe cei din PNL că trebuie mărite pensiile. Prima ieșire a purtătorului de cuvânt al PNL a fost că nu este cazul să mărim pensiile. Înseamnă că au avut o discuție internă și au luat hotărârea că propunerea echipei PSD este corectă. Este foarte important ca puterea de cumpărare a românilor să aibă o creștere, fiindcă fără un echilibru între investiții și consum nu putem depăși…”, spune Marcel Ciolacu.

„Cred că avem și un buffer la Ministerul de Finanțe, consistent, că Rareș Bogdan a rezolvat pensiile speciale în 30 de zile, când a cerut votul românilor să ajungă la guvernare”, l-a ironizat Ciolacu pe Rareș Bogdan.

Ciolacu a făcut referire la ieșirile lui Rareș Bogdan din campania electorală din 2019, când acesta a promis în mod repetat că PNL va desființa pensiile speciale în 30 de zile de la intrarea la guvernare. PNL nu a desființat nici acum pensiile speciale. Mai mult, de când generalul în rezervă Nicolae Ciucă a devenit premier, PNL susține că pensiile militarilor nu sunt speciale.

Prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat sâmbătă la Realitatea PLUS că dacă nu va fi găsită o sursă de majorare cu 16% a pensiilor, atunci ministrul Finanțelor Adrian Câciu (PSD) „trebuie să plece acasă”.