Politica

Ciolacu: ”Comisarul european pe Muncă mi-a spus că este o aberație procentul de 9,4% din PIB pentru pensii”

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat luni, la Digi24, că este posibil să avem ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani dacă nu eliminăm procentul trecut în PNRR de maxim 9,4% din PIB pentru pensii.

Întrebat dacă urmează ultima creştere de pensii pentru următorii 50 de ani, Marcel Ciolacu a precizat că se discută schimbarea procentului prevăzut în PNRR.

”Este posibil, dar eu cunosc anumite detalii că acest 9,4 va fi înlocuit din PNRR. Nu e o speranţă, e o discuţie avută de mine, de prim-ministru şi mai ales de ministrul Muncii, cu comisarul european Schmit (comisarul european pentru muncă, Nicolas Schmit), care mi-a transmis într-o discuție că e o aberaţie să fie trecut 9,4. Dacă vom avea o criză economică, o recesiune, nu avem o creştere a PIB-ului nominală, este posibil, dacă nu se îndepărtează acest 9,4, să avem ultima creştere de pensii. Mai avem o marjă foarte mică, de până în 12 la sută pentru următorii 50 de ani”, a spus Ciolacu.

El a adăugat că România să aibă prevăzut acelaşi procent cu media statelor europene: ”Suntem singurul stat european cu acest procent trecut. Părerea mea este că e corect să rămânem într-o medie a UE care e de 12,6”.

https://www.facebook.com/PartidulSocialDemocrat/videos/1522905821550502/