Editorial, Justitie

#Cine_nu_sare nu vrea pentru borfași eliberare! S-a luptat Ciolannis pentru Justiție până a pus-o ”umeri-craci”

Scris de 605

Într-un moment de adevăr, pe care numai gura păcătosului îl poate zice, fostul premier Victor Ponta, prezent marți seară în emisiunea lui Robert Turcescu, la B1 TV, a spus despre decizia ÎCCJ de marți că este o ”reușită” a președintelui Klaus Iohannis, pe care nici el, Crin Antonescu sau Liviu Dragnea nu au atins-o: ”Iohannis a reușit ce n-am reușit nici eu cu Crin de marțea neagră, nici Dragnea cu OUG13”.

”Practic, cine nu a fost condamnat după 2014, a scăpat. E corect până la urmă. Să nu credeți că îmi pare rău. Dar ne amuzăm acum”, a mai declarat Victor Ponta în emisiunea de la B1TV.

”Eu cred că scapă și mulți nevinovați, dar și mulți vinovați”, a mai adăugat Ponta.

Ia ghiciți pentru cine intervine prescrierea faptei la un dosar despre fals, uz de fals și foloase necuvenite obținute prin fals și uz de fals la furgăsirea unei case în Sibiu? Da, ”Răvășitoarea” care numai nu făcea reumatism de la limba lui Tăpălabă în primul mandat al Klaunului, va beneficia și ea de clemența noilor reglementări.

Justiția în Romania s-a aplicat întotdeauna prin voință politică: pleacă ”ai lor” de la Putere, înfundă pușcăriile și sunt expuși oprobiului public. Se întorc la Putere după 4 ani, înfundă ”ai noștri” pușcăria și se confruntă cu tembeliziunile la poartă cu reporteri analfabeți care pun întrebări pe măsura IQ-ului lor subunitar: ”ați luat mită, ați furat?” – adică chestii pe care ”intervievatul” nu le recunoaște în fașa procurorului în așteptarea revenirii la Putere alor ”lui”.

Când a intervenit voința politică în Codul Penal, acesta s-a transformat în Codru și s-au făcut dosare, ”curat necosntituțional, dar umflați-l”. La fel și invers: clemența intervine din momentul în care greșitul lor îți recunoaște greșeala și execută ce ommisese să execute.

Cum era cam obositor ca bietul politician să stea permanent cu valiza pregătită la căpătâiul patului, mai bine au operat la Lege până i-au pus toate portițele, chichițele și virgulele necesare încât ei să se regăsească la ”excepții” și să scape.

PS: În 2014, Curtea Constituțională a României, în unanimitate, a ajuns la concluzia că în “marția neagră” “s-a distrus încrederea cetățeanului în stat, s-au încălcat statul de drept și democrația, nu s-au respectat tratatele internaționale anticorupție semnate de România”. Toate acestea sunt elemente constitutive ale unei tentative de lovitură de stat. Iar în Codul Penal, inclusiv cel nou, tentativa se pedepsește exact ca și fapta. România este, mă rog, era cu mult mai mult în vara anului 2012 decât azi, o democrație. Prin toate acțiunile intreprinse de către liderii Uniunii Social Liberale în vara anului 2012, aceștia au încercat să demoleze, să acapareze și să-și subordoneze instituții sau departamente ale statului de drept. Cu unele le-a reușit figura: au reușit să-și însușească președinția celor două Camere ale Parlamentului, au ocupat instituția Avocatului Poporului și și-au subordonat-o definitiv, au fugit cu Monitorul Oficial sub braț – și de atunci îl folosesc ca pe un registru de casă al propriilor banditisme.

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 6 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 8 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 11 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 11 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 14 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 15 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 15 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 16 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 16 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 17 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 17 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 18 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 18 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției