In vizor

Cine vandalizează zidurile Clujului – deputatul USR Dohotaru s-a filmat mâzgălind pe Eroilor „lupta de plasă”

Zidurile Clujului sunt pline de mâzgălituri, realizate evident de niște vandali. Nu poate fi vorba despre artă stradală atunci când vorbim despre texte tâmpe scrise pe pereți, despre desene fără noimă și valoare artistică sau despre imagini repetitive, realizate pe baza unui șablon sprayat mai apoi cu vopsea. Mizeriile care au ajuns să contribuie în timp la distrugerea imaginii orașului, care a devenit bătaia de joc a vandalilor, au diverse nume „de scenă”: graffiti, stencil etc., însă ceea ce există la Cluj se numește de fapt, simplu: mizerie.

În caz că vă întrebați cine realizează aceste mizerii, dacă vă imaginați că vandalii sunt oameni fără căpătâi și ocupație, care nu au altceva mai bun de făcut decât ca, din teribilism și prostie, să pună mâna pe spray și să se apuce să murdărească mural orașul, vă înșelați! Unul dintre vandali este nimeni altul decât actualul deputat USR, Adrian Dohotaru, care s-a filmat noaptea, „ca hoții”, realizând un așa-zis „performance” la sediile partidelor, murdărind pereții de pe Eroilor cu vopsea.

„Performance la sediile partidelor cu „Lupta de plasă” de Adi Dohotaru și Laurențiu Ridichie, intervievați de Mircea Toma”, a scris deputatul USR la descrierea clipului video postat pe contul său de YouTube în data de 5 decembrie 2012.

Dohotaru își asumă mândru această mizerie, pentru care ar trebui să fie amendat. Dacă Poliția Locală i-a amendat pe cei care ar fi pictat Crucea de pe Cetățuie, după ce i-a pândit în prealabil, acum nu mai e nevoie de nicio pândă, dovada fiind oferită chiar de către autorii faptei, singurele lucruri de care mai este nevoie fiind chitanțierul și voința de a le aplica legea tuturor, fără discriminare. Cu atât mai mult cu cât dacă picturile de pe Cetățuie puteau fi totuși considerate street art, cele de pe Eroilor, nici vorbă! Să pui un șablon pe perete și apoi să îl sprayezi nu e artă, ci xerox. Dacă xeroxezi o operă de artă în 100 de exemplare nu se cheamă că ai realizat 100 de opere de artă, dar, oricum, „lupta de plasă” a lui Dohotaru nu e din start vreo minune artistică, ci expresia unei triste nopți a minții care nu își înțelege menirea în societate. 

Dacă tinerii prinși pe Cetățuie cu vopsea spray asupra lor au fost cercetați pentru infracțiunea de distrugere, legea ar trebui să se aplice și în privința tinerilor din cazul de față. Dragi polițiști, luați și cercetați:

Potrivit Codului Penal, distrugerea se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *