Evenimentul de sâmbătă organizat în clădirea de pe strada Fabricii de Chibrituri la care au participat peste 200 de persoane a fost organizat de un grup de tineri care nu sunt la primul party organizat ilegal în pandemie. Ei au promovat aceste evenimente pe rețelele de socializare iar doritorii erau invitați să trimită mesaje în privat dacă doreau să afle locația și ora de desfășurare.
Petrecerea de sâmbătă Abamulipiped, face parte dintr-o serie de petreceri private, organizate după același tipar sub denumierea Cabanelipiped sau Zebralipiped.
„Conceptul Cabanelipiped s-a născut din dorința de a aduce un plus organizării de petreceri în locații obișnuite. Alegerea locațiilor noastre au ca scop conectarea muzicii cu publicul și natura, ca tratament împotriva haosului urban”, potrivit descrierii de pe Facebook.
Potrivit surselor Ziar de Cluj organizatorii acestui eveniment sunt: Lupșan Alin, Blidar Andrei Vlad, Onica Nicolae și Ciupac Ovidiu Gabriel.
Alin Lupșan este un cunoscut organizator de evenimente care a organizat și party-urile Alandala și petrecerile Midi.
Onica Florin este Dj și Producer la Onyk.
Vlad Andrei Blidar
În octombrie, în plină pandemie, a fost organizat un party cu zeci de participanți la Colibița. Ei nu s-au sfiit chiar să adauge video de la acel eveniment. De la ultimul eveniment, cel de sâmbătă lipsesc atât afișul, cât și imaginile. Cel mai probabil au fost șterse după ce petrecerea a fost întreruptă de polițiștii clujeni.
sursa foto, video: Facebook/Cabenelipiped.
Unul dintre organizatori Onica Florin a și postat sâmbătă poze de pe acoperișul clădirii unde funcționează și Centrul de Interes.
La data de 24 ianuarie a.c., în jurul orei 00.10, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Cluj-Napoca au fost sesizați cu privire la faptul că în incinta unui complex de pe raza municipiului se desfășoară o petrecere privată la care participă un număr mare de persoane.
În incinta complexului, polițiștii au identificat un număr de aproximativ 200 de persoane care participau la o petrecere, existând aparate de sonorizare special destinate organizării unor astfel de evenimente.
Până în acest moment au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale conform Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea si combaterea efectelor pandemiei de Covid -19, în valoare de aproximativ 100.000 de lei.
Totodată, polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, fiind efectuate cercetări în vederea identificării persoanelor care au organizat evenimentul si stabilirea tuturor împrejurărilor faptei.