Din oras

Cine sunt functionarii Primariei care viziteaza Coreea pe bani publici

Cei doi angajati ai Primariei clujene care vor petrece cinci zile luna viitoare in Coreea de Sud sunt Mihaela Bucur, de la Biroul Relatii Externe si Investitori si viceprimarul Gheorghe Surubaru.

Primaria Cluj-Napoca a anuntat achizitia de servicii de transport aerian pentru doua persoane in Seul si retur in luna octombrie. Pentru asta e dispusa sa cheltuiasca peste 3.000 de euro. Deplasarea va avea loc in perioada 5-10 octombrie, iar transportul cu avionul trebuie sa aiba o singura escala.

“Se merge in orasul infratit Suwon, in fiecare toamna au o saptamana de sarbatoare, la care participa si orasele infratite. Se merge cu avionul pana in Seul, acesta fiind foarte aproape de Suwon”, a aratat Oana Buzatu, purtatorul de cuvant al Primariei.

Mihaela Bucur a mai fost in Coreea de Sud si in 2012, cand a fost inaugurat primul birou Transylvania Center, in orasul Ulsan. In fiecare an participa si o delegatie clujeana la Zilele Orasului Suwon -Festivalul International de Cultura Hwaseong. Anul acesta transportul costa bugetul local 13.300 de lei, plus TVA.

Oficialitati din Suwon fac vizite frecvente in Cluj-Napoca in ultimii ani si sunt oaspeti de onoare la Zilele Clujului. Municipalitatea arata ca “relatia cu acest oras este una dintre cele mai active relatii de infratire”. Din 2009 pe malul Somesului exista un monument dedicat Suwonului, inaugurat in prezenta edilului de acolo. Din 2007 incoace se organizeaza anual intalniri de afaceri Business Matchmaking, iar anul trecut s-a deschis cel de-al doilea birou Transylvania Center in Coreea de Sud, chiar in Suwon.

Foto: Facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *