In vizor

Cine MINTE? Directorul Eco Garden a anunțat că teii de pe Kogălniceanu vor fi înlocuiți, Ovidiu Cîmpean susține că e FAKE NEWS

În ultima perioadă clujenii au început să dezbată în spațiul public proiectul de modernizare al străzii Mihail Kogălnceanu, nemulțumirea lor fiind dată de faptul că teii de pe această stradă ar urma să fie înlocuiți. 

„Ideea de pietonizare a strazii este excelenta, doar ce nu spune primarul esre ca urmeaza sa fie taiati toti teii de pe strada si inlocuiti, cu noua iubire, artar alb. Cum lucrarile nu au inceput, ii putem oprii! Boc are o problema cu copacii, noi avem o problema cu Boc. Strada poate fi modernizata, dar sa lase teii in pace!! Cind era elev si Boc s/a plimbat in umbra lor!” susține un clujean.

Toți cei care s-au aliat acestui demers de a salva teii s-au declarat nemulțumiți de copacii pe care Boc îi preferă pe străzile proaspăt modernizate, respectiv acei arțari înconjurași de betoane.

Însă directorul Ovidiu Cîmpean a susținut că aceste informații privin tăierea teilor sunt „feke news”, existând un proiect în acest sens care a fost făcut public. Câmpean ia- răspuns unui clujean că arborii existenți vor fi păstrați.

Directorul Eco Garden susține însă că teii vor fi înlocuiți deoarece nu mai corespund cu standardele aplicate în Uniunea Europeană datorită faptului că au un factor foarte mare de alergen. 

„Pe Kogălniceanu avem tei, care au un factor alergen foarte mare alături de plop.  Datorită poluării vedem că generațiile tinere, mai ales copiii au o toleranță scăzută la polen, acarieni. Ori ne confruntăm cu ea și spunem că suntem ecologiști și planta pe primul loc, sau suntem realiști și punem copiii și generațiile viitoare pe primul loc. Departe de mine gândul să vin să spun că ecologiștii nu au dreptate, dar recomandarea mea este să se informeze bine și să aibă solicitări în cunoștință de cauză.  Tăierea de arbori este justificată, iar temerea cetățenilor provine din faptul că nu sunt suficient informați. Am investit într-un utilaj de scos și transplantat arbori. Dorim ca și arborii care nu corespund să îi putem muta. Arborii care vor suporta mutarea vor fi relocați. Vor fi aduse specii mai valoroase”, a explicat directorul Eco Garden Cinstruct.

Alți tei care ar urma să fie înlocuiți sunt cei de pe Universității, pentru salvarea cărora a fost inițiată o petiție ce a adunat peste 2500 de semnături. Acum rămâne de văzut cine a fost indus în eroare în tot acest timp. Doar odată cu demararea proiectului vom afla dacă teii vor fi sau nu cruțați. Dacă e să acceptăm părerea specialistului, aceștia nu au nicio șansă de a mai rămâne pe Kogălniceanu, fie pentru că sunt bătrâni, fie pentru că produc alergii. Cunoscând faptul că politicienii tind să facă tot felul de declarații menite să liniștească populația ne putem aștepta ca la demararea lucrărilor primarul Boc să se spele pe mâini de această decizie și să arunce vina în cârca specialiștilor, așa cum a făcut-o și anterior. 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *