Justitie

Cine-l ține în brațe pe VIOLENTUL de la Serviciul de Investigații Criminale? Mutilezi un om și nu pățești nimic. A ajuns victima să se roage de procuror să-și facă treaba!!

Vă vine să credeți că a trecut un an de la incidentul de la Mărișel, moment în care polițistul cocalar Claudiu Rus, ”mare agent” la Serviciul de Investigații Criminale Cluj, a atacat cu o rozetă un alt bărbat provocându-i leziuni serioase care au necesitat 28-30 de îngrijiri medicale? Mai punem odată poza cu victima, imediat după bătaie: 

 

Agentul Marius Claudiu Rus, care lucrează la Serviciul de Investigaţii Criminale al Poliţiei Cluj, a fost implicat, în urmă cu un an, într-un scandal în urma căruia un om de afaceri din Cluj a ajuns la Urgenţe cu mai multe oase ale feţei zdrobite. Florin Opriş ar fi încercat să aplaneze un conflict între Rus şi un prieten de-al lui, care fusese lovit cu pumnul în faţă de agentul de la Investigaţii Criminale. Florin Opriș era cu iubita lui și cu un prieten la apres ski când s-a produs tot incidentul absolut halucinant. 

 

Ei bine, vă vine să credeți că victima polițistului Claudiu Rus n-a fost audiat în tot acest timp? Dosarul zace ascuns într-un sertar din Parchetul Tribunalului Cluj, fără nicio intenție de a se finaliza cercetările. Era culmea să fie Claudiu Rus, cocalarul care se laudă că are pile peste tot prin IPJ Cluj, trimis în judecată pentru faptele pe care le-a comis. De ce? Pentru că dacă se întâmpla asta se relua cercetarea disciplinară și se finaliza în timp: 24 de luni de la începerea anchetei interne. La data publicării acestui material, Claudiu Rus trebuia cel puțin să fie pus la dispoziție și să rămână de decor în Inspectoratul de Poliție Județean Cluj. Trebuia, căci în realitate e bine mersi. 

Sperăm că există o anchetă internă care îl vizează pe Claudiu Rus. Nu de alta, dar omul vine din zona de munte și manifestă un comportament de tipul hoților de lemne de la Borșa. Ziarul Clujean a scris în trecut despre cum flutura domnul de la Investigații Criminale pistolul și cum sărea la bătaie susținând că este de neatins. 

Așa să fie? 

„Nu dă nici ziua bună la muncă. El e protejat. A aterizat peste noapte la SIC dintr-o secție de pe la Huedin”, povestește un coleg de-al acestuia. 

Ne gândim că dacă nu e protejat o să plătească pentru comportamnetul infracțional de care Claudiu Rus a dat dovadă. 

Ieri, 23 februarie, victima lui Claudiu Rus, patronul unu local din Cluj-Napoca, a depus la Tribunalul Cluj o contestație pe durata procesului penal: 

Domnul Opriș a fost lovit brutal cu un box în zona capului, fapta neputând fi încadrată decât la infracțiunea de omor sub forma tentativei având în vedere intensitatea loviturii, locul vizat, șamd. De asemenea, lovirea acestuia cu un box atrage după sine și reținerea infracțiunii de folosire fără drept de obiecte periculoase. Prin urmare, arătăm că în cuprinsul plângerii formulate, pentru a facilita demersurile ce se impuneau a fi efectuate de către organele de cercetare penală, am indicat anumite mijloace de probă a căror administrare ar fi condus la soluționarea într-un termen rezonabil precum și la aflarea adevărului în prezenta cauză. Astfel, am solicitat audierea martorilor Dariana Hoffenpradli, Victor Taiga, Cătălin Rotariu, demersuri ce nu au fost efectuate nici până în ziua de astăzi. Cu toate că domnul Opriș a făcut toate demersurile legale necesare, activitatea de cercetare ar putea fi lesne catalogată ca inexistentă. Această concluzie are ca argument faptul că de la momentul înregistrării plângerii formulate de către acesta, în cursul lunii februarie 2020, și până în prezent, nu a fost efectuat niciun act de urmărire penală. În concret, înțelegem să mai punctăm și faptul că nici persoanele indicate ca martori, nici agresorul și nici persoanele vătămate, nu au fost audiați deși a trecut aproape mai bine de un an de la momentul la care s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză”, arată avocatul lui Opriș, victima polițistului Claudiu Rus. 

 

 

P.S. Domnule Bogdan Ioan (Șef SIC unde s-a cuibărit Claudiu Rus), frumos portofoliu: un minor dispărut și găsit mort după trei zile și un minor dispărut și găsit tot după trei zile… zile în care a fost suspus unor perversiuni sexuale. Cinașă echipă la SIC. Să nu uitați să vă dați salarii de excelență. Jaful de la BT tot nesoluționat e, nu? wink-wink

Copilul de 8 ani a fost găsit în mașina tatălui său, ÎNJUNGHIAT în piept

EXCLUSIV Răsturnare de situație în cazul minorului dispărut din Florești și găsit în Baciu. Autoritățile au ARESTAT un bărbat care a întreținut relații SEXUALE cu băiatul!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *