In vizor

Cine ii trage la raspundere pe cei 11 functionari ai Primariei, din cauza carora a fost anulata, din nou, licitatia de salubritate?

11 angajati ai Primariei Cluj-Napoca au lucrat la caietul de sarcini care a stat la baza licitatiei de salubrizare stradala si deszapezire. Din cauza acestui caiet de sarcini, procedura de achizitie publica a fost anulata. 11 functionari care au reusit performanta de a rata, a doua oara in doi ani, cel mai impotant contract de servicii pentru Cluj-Napoca, cel care se refera la curatenia si deszapezirea strazilor, pentru o perioada de doi ani. Scuza Primariei, de aceasta data, este aceea ca ofertantii nu au reusit sa indeplineasca criteriile de eligibilitate.

Licitatia pentru salubrizare stradala si deszapezire a fost anulata, a doua oara in doi ani. Cei opt ofertanti au fost anuntati de primarie ca
nu indeplinesc criteriile impuse in caietul de sarcini. Contractul de 30 de milioane de euro este unul vital pentru locutorii din Cluj-Napoca, iar castigatorii ar fi trebuit sa asigure serviciile de curatenie a strazilor din oras, dar si cele de deszapezire, pentru o perioada de opt ani.

Primaria Cluj-Napoca a transmis, astazi, un punct de vedere, in care muta responsabilitatea in ograda firmelor ofertante.

“Licitatia s-a anulat din cauza faptului ca nu au fost indeplinite criteriile de eligibilitate (documente de calificare/ tehnic/ financiar) de catre cel putin 3 ofertanti pe fiecare lot in parte (sector I si sector II), conform art 29 alin (9) din Legea nr. 51/2006- a serviciilor comunitare de utilitati publice. Pentru lotul 1 toate cele 3 oferte depuse au fost declarate neconforme/ inacceptabile; pentru lotul 2, doua oferte au fost declarate admisibile, iar 4 oferte au fost declarate neconforme/ inacceptabile. Pana la data de 18.06.2015 rezultatul procedurii poate sa fie contestat. Caietul de sarcini a fost realizat in conformitate cu Ordinul nr. 111/2007 emis de Autoritatea Nationala de Reglementare a Serviciilor Comunitare”, arata reprezentantii institutiei.

Cei 11 functionari din comisia de evaluare

La prima anulare, din comisia de evaluare au facut parte Virgil Porutiu, seful Directiei Tehnice, Lucia Lupea, seful biroului de Achizitii, Ioan Bogdan, sef Serviciu Financiar, Adriana Magurean, sef Serviciu tehnic, Mircea Abrudan, seful serviciului Control Protectia Mediului, Marius Coros, inspector de specialitate si Mariana Capota, inspector.

Nimeni nu i-a tras, atunci, la raspundere pentru tergiversarea licitatiei.

Ba, mai mult, anul acesta, cand a fost refacut caietul de sarcini, cei sapte au facut parte, din nou, din comisia de evaluare. Si ca lucrurile sa iasa bine – dar n-au iesit -, lor li s-au alaturat inca patru functionari: Mirela Marincean, sef serviciu la Siguranta circulatiei rutiere, Vasile Tantau, consilier superior, Moldovan Alexandru, si Ramona Gabor, inspector al Directiei Tehnice – achizitii publice.

Atribuirea acestui contract este amanat inca din septembrie 2013. Pana la prima amanare a licitatiei, documentatia de atribuire a fost contestata de nu mai putin de opt ori, de toate firmele care au depus oferte. Apoi, a fost contestat si rezultatul licitatiei. In cele din urma, instanta a decis ca documentatia realizata de angajatii primariei nu este conforma, asa ca licitatia s-a reluat, cu refacerea caietului de sarcini.

De data aceasta, au depus oferte opt societati, cam aceleasi ca la prima licitatie: Supercom, Compania RER Ecologic Service Buzău, RER Ecologic Bucuresti, Retim Ecologic Service, Brantner Servicii Ecologice Cluj, Rosal Group SA, Polaris M Holding si Brai-Cata.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *