Vocea ta

Cine-i ”idiotul”?

Szakats Istvan

Dacă primarul Boc a avut azi eleganța de-al face idiot pe inginerul Carol Szasz pentru că a îndrăznit să spună (la dezbaterea USR) despre centura Apahida-Vâlcele că „Acolo au fost mari probleme, probleme tehnice, probleme cu întârzierea proiectului, și cred că unul dintre motivele pentru care politicienii din zonă au evitat să mai atace astfel de lucrări a fost acel eșec„, vă invit să reconstituim sumar istoria Centurii de Diamant. Așadar,
1. Buget estimat inițial: 64 milioane EUR.
2. Buget final: 152 milioane EUR.
3. Studiu de Fezabilitate: în 2004, actualizat de CNADNR în 2006.
4. Termen de execuție: tronsonul I (8,59 km) – 30 iunie 2008, tronsoanele II şi III (9,35 km +5,67km) – 30 iunie 2010.
5. Promisiuni 2009, Emil Boc – „moșul va veni pe Centură”.
6. „Inaugurare” 1: octombrie 2011, cu premierul Boc, cu lucrarea Neterminată.
7. Scandal: 2012, verificări de Corpul de Control al Ministrului Transportului.
8. Deschiderea circulației: noiembrie 2013, cu Dan Șova: „N-am venit să inaugurăm centura, că a inaugurat-o Boc. N-o mai inaugurăm încă o dată, doar o deschidem circulaţiei şi facem ce facem de un an şi jumătate: îndreptăm dărâmăturile lui Boc. Aşa am păţit şi săptămâna trecută. Tot aşa, în 2011, săracul Boc cu săraca Boagiu au inaugurat centura Ploieşti vest şi s-a surpat după aia şi a trebuit să reconstruim trei poduri, trei porţiuni, timp de un an de zile. Tot aşa, am deschis-o circulaţiei, nu am inaugurat-o”.
9. Proces: 2019, DRDP Cluj prin CNAIR, face o plângere penală pentru înșelăciune, fals în înscrisuri și uz de fals împotriva firmelor Search Corporation, Primacons Group, în calitate de consultant al proiectului centurii Vâlcele – Apahida, și al antreprenorului proiectului, asocierea Impresa Pizzarotti și Tirena Scavi.
10. Rezultat proces: 2021, DRDP pierde procesul.
Deeci?