Din oras

Cine este responsabil de accidentele de pe terenurile private de sport

Un baiat de 9 ani este in coma la spitalul bucurestean Bagdasar Arseni, dupa ce in week-end i-a cazut in cap o poarta de fotbal. In 2011, un baiat de 13 ani a fost ranit in conditii similare in judetul Buzau, iar anul trecut un copil de 4 ani a ajuns la spital dupa ce poarta de fotbal din curtea gradinitiei a cazut peste el.

Cine este tras la raspundere in caz de astfel de evenimente? Cine raspunde de siguranta jucatorilor de pe terenul privat de fotbal? In cel mai recent caz, politistii au inceput cercetarile sub aspectul infractiunii de vatamare corporala din culpa.

Proprietarul terenului spune ca in regulament scrie clar ca au acces in teren doar participantii la meci.

Si la Cluj sunt cateva zeci de terenuri de fotbal sintetice, unele acoperite sau cu nocturna. Tarifele incep de la 50 de lei pe ora si pot ajunge chiar si la 120 in week-enduri. Chiar daca nu si-au asigurat bunurile in caz de accidente, proprietarii de terenuri spun ca sansele sa se darame portile sunt foarte mici, deoarece acestea in mod normal sunt ancorate in beton si sudate de gard.

“Cel putin la mine poarta e sudata, nu are cum sa cada. In ceea ce priveste responsabilitatea, depinde de accident. Daca cade poarta, sau ce stiu, in caz de electrocutari, de vina e proprietarul terenului sau cine a facut lucrarea, dar daca isi rup picioarele intr-o cazatura pe teren, deja nu mai e vina mea”, a precizat Ionut Stoica, proprietarului unui teren privat de fotbal.

Aceeasi opinie o are si Cristian Anghel, un alt proprietar de teren sintetic de fotbal din Cluj.

“Portile le-am pus noi, ne-am asigurat ca nu se misca de acolo, e sudat de gard si e in beton. In mod normal pe terenul sintetic se intra organizat, dimineata are acces scoala, dupa masa firma, pentru ca trebuie sa isi amortizeze investitia. Cand are acces scoala pe teren, raspunzator de copii este profesorul, iar daca se intampla ceva dupa masa, raspunde firma. Este o investitie minima sa asiguri poarta, sa o ancorezi, sa fii sigur ca nu se intampla nimic, mai mult de 10-20 de lei nici nu poate costa. Am vazut evenimentul din week-end, sunt intamplari nefericite”, a explicat Anghel.

Acesta mai spune ca in cazul terenului pe care il administreaza exista un regulament de ordine interioara afisat in locuri vizibile.

Foto: clujnapoca.olx.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *