Uncategorized

Cine este proiectantul dezastrului de la Rachitele – Ic Ponor?

Chiar dupa primul an de la demararea investitiei de modernizare a drumului judetean Rachitele – Ic Ponor, s-a constatat ca proiectul nu corespunde realitatii din teren. Printre cele mai grave erori ale proiectului se amintesc neincluderea inlocuirii podurilor, dar si diminuarea cantitatilor de material. Cu toate acestea, proiectantul, firma clujeana Drumex, administrata de profesorul Universitatii Tehnice, Mihai Iliescu, este de neatins. Consiliul Judetean a facut o noua licitatie pentru a include si cele noua poduri de pe traseul drumului.

Profesorul Iliescu spune ca nu poate vorbi despre proiect si este ofensat ca Ziar de Cluj a scris ca are afaceri cu statul. Asta in ciuda faptului ca in declaratia de interese, completata in 2012 chiar el, spune ca a avut contracte cu consilii judetene, consilii locale, Directia Regionala de Drumuri si Poduri si societati comerciale, fara sa le numeasca clar, asa cum cere legea. Contractele au fost castigate in 2011 prin “licitatii sau incredintare directa conform legii”. In ceea ce priveste valoarea contractelor, Iliescu se rezuma sa declare generic ca au fost “conform contractelor incheiate intre parti”.

“Nu am voie sa vorbesc, am un contract de confidentialitate. Oricum nu are sens, scrieti ca am afaceri cu statul, pai cu cine as putea sa lucrez, daca nu cu statul? Castig lucrarile la licitatie, nu pe ochi frumosi”, a spus Iliescu.

Profesorul este actionar unic la societatea Drumex, infiintata in 1993, specializata in proiectare drumuri si poduri. In 2011, firma a avut o cifra de afaceri de 5 milioane de lei. Iliescu mai este si administratorul societatii Provia, cu o cifra de afaceri de 400.000 de lei in 2012. Interesant este ca alte doua firme detinute de Iliescu, Rom Via si Proexdrum Pod, ultima deschisa in urma cu doi ani, au cifre de afaceri tot de 400.000 de lei.

Potrivit declaratiei de avere, cu greu lizibila, ca si cea de interese, Iliescu este presedintele Senatului Universitatii Tehnice, are doua case si un apartament, metale pretioase in valoare de peste 170.000 de lei si depozite bancare de cateva mii de euro si aproape 100.000 de lei.

Foto: ftr.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *