Diete

Cinci motive pentru a manca zilnic supa

Usoara si digesta, supa e plina de calitati. Facuta acasa sau cumparata la plic, supa e buna oricum, importanta sa o mancam regulat, zi de zi.

 

Iata numai 5 motive pentru a manca supa:

 

1. Are calitati nutritionale. Legumele din supa ne permit sa facem provizii de vitamine antioxidante (vitamina C, carotenoide si acid folic), oligoelemente si saruri minerale (fier, calciu), esentiale pentru sanatate. Curatati legumele de coaja in ultimul moment si nu le lasati prea mult sub apa cand le spalati.

 

2. Contribuie la hidratarea corpului. Apa in care fierb legumele si apa existenta deja in aceasta contribuie la hidratarea organismului. Daca mancam doua farfurii adanci de supa, e ca si cum am bea un sfert de litru de apa, fapt ce faciliteaza digestia si eliminarea toxinelor.

 

3. E bogata in fibre. Legumele contin fibre. In afara faptului ca ne satura, fibrele au avantajul de a dinamiza intestinele prea lenese. Atentie, daca faceti o supa in casa, nu pasati legumele cu mixerul electric: acesta pulverizeaza fibrele care, dintr-o data, nu vor mai avea nici un efect asupra digestiei. Asa ca pasati legumele cu furculita sau cu masina de tocat manuala.

 

4. Supa nu ingrasa. Studiile recente au aratat ca supa poate face parte dintr-un regim, cu conditia de a lasa legumele taiate in bucatele. Acestea vor umple mai mult stomacul, declansand secretia unui hormon de satietate. Insa aveti grija, fiindca o portie de supa nu va fi suficienta la o singura masa.

 

5. Ne permite sa diversificam placerile. Nu ne saturam niciodata de supa pasata de praz, ciorba de legume sau alte feluri de supe. Pe acestea le putem alterna cu supele la plic care, contrar prejudecatilor, au multe calitati nutritionale. Supele la cubulete sau procesate din legume proaspete si congelate isi pastreaza toata aroma si toate calitatile nutritionale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *