De cartier, General

Cimitirul-în-conservare Moș Ion Roată se extinde: termenul limită al investiției este de 10 ani

Scris de 654

Una dintre cele mai spectaculoase investiții, inaugurată electoral – cimitirul-parc Moș Ion Roată, se extinde. Chiar dacă cimitirul a intrat în conservare, autoritățile sunt pregătite de o nouă investiție ce privește supra-lărgirea acestui obiectiv.

Cimitirul Moș Ion Roată dispune de un număr de cca 5000 de locuri de veci.

La nivelul municipiului Cluj-Napoca, statistic, se înregistrează 3000 de înhumări anual.

Concluzia: se impune identificarea unor posibilități de extindere.

În acest sens, autoritățile clujene vor aproba transferul unor terenuri (10366 mp + 58634 mp) din domeniul public al statului român și din administrarea ministerului Apărării în domeniul public al municipiului Cluj-Napoca.


De asemenea, proiectul prevede „interzicerea trecerii imobilului, după preluarea acestuia, din domeniul public în domeniul privat al municipiului Cluj-Napoca, termenul de realizare a investiției va fi de zece ani, iar în cazul în care nu se respectă termenul de realizare a investiției, imobilul revine în domeniul public al statului român, în administrarea ministerului Apărării”, se arată în documentația ce va fi votată de consilierii clujeni.

Așa-numitul cimitir-parc de pe strada Moș Ion Roată a fost inaugurat electoral în august 2020, când PNL-știi clujeni se pregăteau de alegerile locale. Cu toate acestea, cimitirul continuă să rămână nefuncțional.

Executantul lucrărilor a fost firma SC Tehnodomus SRL, alături de proiectantul SC Civitas Proiectare SRL.

Valoarea totală a contractului a fost de 50.919.836,82 lei fără TVA

În 12 august 2020 Primăria anunța recepția lucrărilor de la cimitirul Moș Ion Roată


„Nu vă ascund faptul că deja lucrăm la un plan de a gândi terenuri pentru extinderea cimitirului din Someșeni, chiar înainte de a-l deschide.

Pentru că trebuie să gândim și la perspectiva următorilor 10 ani care vor urma în privința aceasta”, declara primarul Emil Boc, în decembrie 2021, la un post local de radio.

CITEȘTE ȘI: Inaugurat în august 2020, cimitirul Moș Ion Roată va fi deschis la o distanță de doi ani, abia în 2022: „Deja lucrăm la un plan de a gândi terenuri pentru extinderea cimitirului din Someșeni”

Până în prezent, cimitirul a rămas în conservare, chiar dacă a fost recepționat de Primărie, în condițiile în care reprezentanții autorităților susțineau că există suficiente locuri de veci în celelalte cimitire ale orașului.

CITEȘTE ȘI: AU REUȘIT SĂ ÎNGROAPE PÂNĂ ȘI CIMITIRUL: Inaugurat în campanie electorală, cimitirul-parc Moș Ioan Roată e nefuncțional: „Când vom constata că nu mai avem locuri suficiente în celelalte, probabil că se va deschide și cel din Someșeni”

Pentru cea de-a doua inaugurare a cimitirului-parc – programată pentru 2022 sau poate chiar în 2032 – autoritățile pregătesc și modernizarea străzii care duce la cimitir.

Potrivit acestora, str Moș Ion Roată va deveni, asemenea cimitirului-conservat, una europeană.ULTIMA ORĂ

 • Acum 1 hour In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 1 hour In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 2 hours Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 2 hours Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 3 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 3 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 4 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 4 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 5 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 5 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 8 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE