In vizor

Cică în Coaliție se discută remanierea ministrului Educației. Pe ”partea liberală” premierul e ciuca bătăilor: așteaptă girul lui Iohannis

Sorin Cîmpeanu se află pe lista de miniștri in discuție pentru o viitoare remaniere, potrivit surselor Edupedu.ro. “Se așteaptă decizia președintelui Klaus Iohannis, dar la nivelul PNL și al Guvernului este o distanțare față de Cîmpeanu, din cauza proiectului de legi ale educației”, a declarat pentru Edupedu.ro o sursă apropiată de Cotroceni.

Cică sursa majoră de nemulțumire a liderului de la Cotroceni a fost vulnerabilizarea premierului Nicolae Ciucă în afacerea plagiatului, mai ales în condițiile în care Ciucă este văzut drept principalul candidat la președinție al PNL, susținut de Iohannis. De parcă Cîmpeanu l-a pus pe Ciucă să plagieze… Cîmpeanu doar a încercat să facă legea bici și să-l scoată din răspundere pe Ciucă. Poate că ”maurul” o fi reușit, acum ”maurul” trebuie să fie remaniat. Justiție să fie, dar să o știm și noi! Că dacă Ciucă rămâne și cu plagiatul și cu onoarea ”reperată”, faptul că e remaniat Cîmpeanu este doar o altă mizerie marca Cotroceni. Și vă mai plângeați de Băsescu că-l călărea pe Boc!

Plagiatul lui Ciucă a reintrat puternic în discuția publică la jumătatea lunii iulie, odată cu lansarea în dezbatere publică a proiectelor legii educației care prevăd trei modalități de protejare a plagiatorilor: desființarea CNATDCU – instituția-cheie în soluționarea plagiatelor din doctorate -, posibilitatea renunțării gratuite și fără motivare la titlul de doctor de către orice plagiator și amnistierea plagiatelor după 3 ani. Potrivit surselor Edupedu.ro, Iohannis ar fi respins explicit amnistierea plagiatorilor, într-o discuție la Cotroceni înainte de lansarea proiectelor de lege în dezbatere publică, pentru ca amnistierea sa fie menținută de Cîmpeanu în proiectul pus în dezbatere publică.

Ce-am mai râs despre integritatea celor șase case ale lui Iohannis!