Afacerea zilei

CIA Aboliv vede afaceri în creştere cu 20% în 2017, până la 18 milioane de euro

Producătorul de preparate din carne CIA Aboliv din localitatea Mihai Viteazu, judeţul Cluj, controlat de antre­pre­norul Bogdan Ilie Daniel, estimează pentru acest an o cifră de afaceri de 18 mil. euro, mai mult cu 20% faţă de anul trecut, şi o creştere la 10-15% a ponderii vînzărilor la export, se arata intr-un articol din Ziarul Financiar.

Com­pa­­nia a realizat anul trecut afaceri totale de aproximativ 15 mil. euro. Producătorul clujean a ieşit pe piaţă la începutul acestui an cu o nouă reţetă de specialităţi de porc crud-uscate, maturate în mediul special din vechile galerii ale Salinei Turda.

„În prezent, 7% din vânzările companiei noastre merg la ex­port, în Spania, Italia, Germania sau Belgia. Intenţionăm să creş­tem în acest an la 10-15% ponderea vânzărilor la export’’, a declarat pentru ZF Olivian Bogdan, directorul general al CIA Aboliv. Compania deţine în localitatea Mihai Vi­teazu, la a­proxi­­mativ 35 de kilometri de municipiul Cluj-Na­poca, o fabrică de procesare a cărnii, cu o capacitate de pro­ducţie de 80 de tone pe zi, unde se produc peste 200 de sorti­mente din toa­tă gama de preparate din carne, care sunt prezente în a­proa­pe toate reţelele de supermarketuri, cât şi pe piaţa tradiţională.

Compania deţine magazine proprii de desfacere a produselor în localităţile Turda, Câmpia Turzii şi Mihai Viteazu, având în plan o nouă unitate comercială în Floreşti, judeţul Cluj. Produsele CIA Aboliv sunt comercializate sub mărcile Brio şi Apetit.

Gama de produse, denumite Salinate, este realizată din carne de porc, provenind din gospodăriile oamenilor din regiunea Turda, preponderent rasele de porc Bazna şi Marele Alb.

Oficialii companiei au estimat că vor vinde lunar produse din carne maturate în Salina Turda de aproximativ 10.000 de euro şi vor realiza în acest an o cifră de afaceri de peste 100.000 de euro, din acest segment de activitate.

Compania CIA Aboliv a fost înfiinţată în anul 1992, în localitatea Mihai Viteazu, cu 20 de angajaţi şi o producţie de aproximativ 500 kg/zi. Compania s-a dezvoltat constant, în urma cererii în creştere pentru produsele proprii. Fabrica s-a extins treptat, liniile de producţie fiind modernizate inclusiv prin accesarea fondurilor Sapard.

În 2015, compania a avut o cifră de afaceri de peste 65 mil. lei (14,6 mil. euro), un profit net de 5,5 mil. lei (1,2 mil. euro) şi un număr mediu de 330 de angajaţi, potrivit site-ului Ministerului Finanţelor Publice. Acţionarul unic al companiei CIA Aboliv este antreprenorul Bogdan Ilie Daniel, tatăl directorul general, Olivian Bogdan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *