In vizor

Chirii extrem de mici pentru ONG-uri a căror activitate este discutabilă. Conducerea Primăriei este dispusă la schimbarea regulamentului

Zeci de fundații și asociații funcționează de foarte mulți ani în spații închiriate pe bani de nimic de la Primăria Cluj-Napoca, iar oferirea de spații noi pentru ONG-uri este îngreunată de prelungirea în fiecare an a vechilor contracte. Se ajunge în situații precum cea semnalată, astăzi, de consilierii locali USR: există chiriași de peste 20 de ani, cu impact discutabil asupra societății, iar alți posibili chiriași cu o activitate importantă nu beneficiază de acest privilegiu. Conducerea Primăriei este dispusă să schimbe regulamentul.

Ziar de Cluj a semnalat de mai multe ori faptul că ONG-urile și partidele funcționează în spații închiriate pentru tarife de 0,50 lei/mp/lună, de unde rezultă o chirie totală lunară de 50-100 lei.

Citește și:

Fundația Armonia a lui Ion Novăcescu rămâne în continuare într-un spațiu ultracentral închiriat pe bani de nimic de la Primărie. Contractul este prelungit permanent din 2003

„Tot procesul acesta de alocare spații cu chirii modice de la Primărie ar trebui revizuit, din punctul nostru de vedere pentru că are multe neajunsuri. Cel mai mare dintre ele este faptul că cererile noi de alocare de spații nu intră pe același proces pe care intră și prelungirea. Ne trezim astfel ca în situația de față, unde avem chiriași de peste 20 de ani, al căror impact în societate al activității lor este discutabil, dar cu siguranță pot să fie alte cereri noi de la anumite asociații sau ONG-uri care ar avea un impact mai mare pentru cetățeni, dar ele în momentul de față nu sunt corelate”, a explicat consilierul local USR, Adriana Cristian.

Ea a propus și revizuirea tarifelor, care sunt extrem de mici.

„Trebuie să revizuim și tarifele. Dacă am înțeles corect, nu au mai fost revizuite din 2009. Da, tarifele trebuie păstrate mici, dar trebuie să acopere măcar întreținerea acestor spații pentru că deseori Primăria pune spațiile la dispoziție într-o formă deplorabilă”, a subliniat Adriana Cristian.

Viceprimarul Dan Tarcea a afirmat că Primăria este dispusă să schimbe regulamentul.

„Așteptăm cu mare interes propunerile dumneavoastră de modificare a acestui regulament. Suntem deschiși pentru a face un upgrade la regulament”, a precizat Tarcea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *