Din oras

Chirii convenabile pentru proiecte inexistente la Cluj Innovation Park, societatea "fantomă” din dealul Lomb

Scris de 365

Cluj Innovation Park SA este un așa-zis parc industrial care cuprinde o suprafață de 18,1 ha și este situat pe strada Lombului. În Regulamentul de Organizare și Funcționare a Parcului Industrial se precizează că aici se desfășoară activități economice, de cercetare științifică, de dezvoltare tehnologică etc. Pentru sprijinirea acestor înalte preocupări științifice, aleșii locali au hotărât stabilirea unor sume convenabile pentru chiria acestor spații. Însă, din 2014 și până în prezent, activitățile de aici s-au împotmolit din cauza drumului de acces aflat într-un continuu stadiu de execuție, după cum în construcție se găsesc și cele două proiecte – Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) și Centrul de sprijinire a afacerilor – TEAM.
 
Prețurile de referință ale chiriei, plătite de rezidenții Parcului Industrial Cluj Innovation Park au fost aprobate ieri de către consilierii locali. Întrucât numai în anul 2017 cifra de afaceri a Cluj Innovation Park a fost de 2.840 de lei, iar pierderile înregistrate însumează un total de 502.477 lei, primăria clujeană va continua să subvenționeze, pe banii clujenilor, proiectele falimentare.
 

 
Unul dintre acestea cuprinde sumele modice pe care trebuie să le achite lunar reprezentanții Cluj Innovation Park:
 
a) Spații de birouri în CREIC – 6,7Eur/mp/lună
b) Ateliere de creație în CREIC – 4,9Eur/mp/lună
c) Spații destinate producției de audio-video în CREIC – 3Eur/mp/lună
d) Spații birouri în TEAM – 5,6Eur/mp/lună
e) Hale microproducție TEAM – 3,1Eur/mp/lună
 
Cluj Innovation Park
 
Centrul Regional de Excelență pentru Industrii Creative (CREIC) –  amplasat pe o suprafață de teren de 73.365 mp. Centrul deține o clădire care este structurată pe 3 niveluri de subsol, parter și 4 etaje, iar suprafața utilă totală este de 13.256 mp, din care:
 
2.230 mp – birouri
966 mp – ateliere de creație
1.056 mp – spații multifuncționale
629 mp – hală studio
 
Tehnologie Evoluție Antreprenoriat Microîntreprindere (TEAM) – este amplasat pe o suprafață de teren de 106.786 mp, ansamblu format dintr-un corp de clădire pentru birouri și servicii suport, 5 microhale pentru producție și 22 de parcele de dimensiuni variabile.
 
Suprafața utilă construită totală este de 4.840 mp:
3.302 mp – clădire birouri și spații suport (subsol, parter și 3 nivele)
1.538 mp – 5 microhale pentru producție (307.69 mp fiecare)
 
Membrii Consiliului de Administrație:
 
1 Coroian Alexandru
2 Szelzes Levente
3 Brehar Raluca Luminița
4 Daniel Arpad Zoltan
5 Călin Ovidiu Vasile
6 Zagoni Balint
7 Ban Horațiu-Cristian
8 Moldovan Radu-Mihai
9 Haiduc Ioan-Cristian
 
Alexandru Coroian, directorul societății Cluj Innovation Park a încasat în 2016 un salariu de 60.072 lei din această funcție. Rezultă că este plătit lunar cu 5.000 lei ca să conducă o societate care nu face nimic. În cei patru ani de când ocupă funcția de director al acestei societăți a încasat 240.000 lei.
 
Cluj Innovation Park a fost înființată în 2014, an în care a declarat pierderi de 313.000 lei. În 2015, pierderile declarate au fost de peste 710.000 lei, iar în 2016 au scăzut la 510.000 lei.
 
În proiectul de hotărâre privind bugetul Cluj Innovation Park, adoptat în februarie 2018, cheltuielile totale estimate ale societății erau de 1.988.000 lei, din care jumătate (1.055.000 lei) erau cheltuieli cu personalul: 602.000 lei – salarii, 430.000 lei – cheltuieli aferente contractelor de mandat (pentru membrii consiliilor de administrație și directori).
 
 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 39 mins PubliNews
  PREMIERĂ: Brandul românesc Donuterie și-a deschis o locație în capitala Ungariei
 • Acum 40 mins Sanatate
  Crește numărul spitalizărilor: 35 de copii sunt internați cu COVID-19. Au fost depistate 162 de noi cazuri de COVID-19 la Cluj.
 • Acum 4 hours General
  Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean: Supraimpozitarea contractelor part-time, ”o încălcare a libertății muncii”. În Constituție este definit ”dreptul la muncă”, nu ”obligația la muncă”
 • Acum 5 hours Justitie
  TÂRZIU, EXTREM DE TÂRZIU pentru o Justiție care se vrea europeană, Ion ”Ilici” Iliescu este retrimis în judecată pentru CRIME ÎMPOTRIVA UMANITĂȚII în Dosarul Revoluției din decembrie 1989. Dosarul ”loviturii” de stat începute după fuga lui Ceaușescu
 • Acum 5 hours FOTOGRAFILA
  CUM SE ”SCOATE” CTP din ”VINEREA VERDE”: Iar au lăsat tarif de metropolitan pe linia 35
 • Acum 7 hours Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 7 hours Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 7 hours PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 8 hours Politica
  Marcel Ciolacu anunță că măsura compensării prețului la combustibil nu mai e necesară
 • Acum 9 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 10 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 10 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 11 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE