Rautacisme

Chiar ne întrebam aseară: în cât timp se lipește primarul Emil Boc de victoria celor de la U Cluj?

N-a durat decât până azi când la una dintre emisiunile de chitanțier la care-și face publicitate pe banii noștri am aflat în ce an nu s-a născut, dar câtă bucurie i-a produs victoria de aseară a echipei de fotbal U Cluj. Ca un nou Gigi Becali care marchează banul la echipă (10 milioane de lei numai în acest an), este normal să se lipească de victorie și să ne spună amănunte din micua sa auto-biografie și cum le-a insuflat jucătorilor încredere înainte de meci și chiar și după meci.

„În 1965, la ultima Cupă a României câștigată nu eram născut, așa că le mulțumim băieților pentru bucuria pe care au adus-o orașului. Cinstesc Universitatea Cluj la revenirea pe prima scenă fotbalistică a țării.

Îi felicit din tot sufletul, îi mulțumim lui Neluțu Sabău pentru echilibrul, calmul și dedicarea pe care o are pentru culorile alb-negru, lui Radu Constantea și tuturor celor care într-o formă sau alta sprijină acest club, sponsori și, evident, galerie și suporteri.

La revenirea în prima ligă, această echipă minunată reușește o performanță uriașă. Să ajungi în finala Cupei nu e la îndemâna oricui. E o formă de respect pe care acești jucători îl aduc clubului atât de drag nouă.

Am vorbit cu Neluțu Sabău și Radu Constantea, le-am transmis încredere jucătorilor înainte de meci, iar după meci am discutat cu Neluțu Sabău și amândoi am fost de părere că obiectivul 0 rămâne menținerea în prima ligă, care devine tot mai ușor de atins.

Ne mai trebuie câteva puncte, victorii. Cu atât mai bine vine o performanță la care nu te așteptai, completează sărbătoarea revenirii Universității pe prima scenă a fotbalului românesc.

Clubul a avut o creștere sănătoasă, curată, o echipă fără complicații, cu stabilitate financiară la nivelul la care ne putem permite. Orașul își cinstește culorile alb-negru”.

Ok, să trăiască Nașul Mare, Excelent de Mare și să vadă dacă echipa are. Suflul necesar să fie campioană.

Ținem pumnii U Cluj, chiar cu riscul de a ne trezi cu Emil Boc pe tricouri!

UPDATE: Penibilul de PR de abia acum se arată. Voinicuțul nostru primar ne transmite că încă de pe când era în tribune a ”transmis înainte de meci că se poate atinge acest obiectiv istoric”.

UTA a bătut U Cluj la ea acasă cu 2-0. E chestie de golaveraj că acest 1-0 de pe Cluj Arena în favorea U Cluj a dus la promovarea în finala Cupei. Puțină modestie și frică de Dumnezeu la ce prostii scoți pe gură numai să te faci remarcat, nu ar strica. Mai alesc că meciurile cu Sepsi, nu-s meciuri pe maidan, unde păștea el gâștele – chiar dacă acum paște gâștele din Cluj-Napoca care i se mai uită în gură.

Plus că penalty-ul acordat de Istvan Kovacs din Carei, arbitrul VAR al acestui meci, rezident în Cluj Napoca, a fost de toată jena. Plus golul anulat pe ochi frumoși. Afirm toate acestea, cu fruntea sus, cu scuzele de rigoare pentru adevărații iubitori de fotbal. Dar nu din hoții pe față se face performanță.