Rautacisme

Chiar aşa? Emil Boc: „Nicăieri în România nu veți mai găsi administrații care să facă parcuri în loc de blocuri”. Adică nu se vede cu ochiul liber dezastrul „Urbanismului de Cumetrie” din Cluj-Napoca?

Lăsat liber şi fără întrebări incomode în faţa unui microfon prietenos, Emil Boc a făcut ce ştie mai bine: declaraţii neconforme cu realitatea, simplu PR. Acesta a declarat, marți, că din punctul său de vedere Cluj-Napoca este un municipiu unicat în România, pentru că doar aici administrația locală și-a asumat să amenajeze parcuri în locuri în care alții doreau să se ridice blocuri de mari dimensiuni.

În realitate, „funăria” lui Emil Boc practică un „Urbanism de Cumetrie” feroce în Cluj-Napoca: pentru unii este mumă, pentru alţii ciumă. Unora le aprobă blocuri printre case, alţii sunt lăsaţi să distrugă spaţii verzi pentru a planta blocuri, iar cei care nu au fost cuminţi, sunt taxaţi ci exproprieri. Ştampila lui Emil Boc e alfa şi omega urbanismului în Cluj-Napoca.

Dacă ai pile în municipiul condus ca o satrapie de către Emil Boc și gașca, poți face ce vor mușchii tăi.

De exemplu: ce pile mai frumoase să aibă madam Stoica la Urbanismul de Cumetrie al lui Emil Boc decât faptul că este președinta femeilor liberale și că cel care i-a făcut proiectul de plantat bloc între case este membru în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca? O mână servește pe alta și, împreună, pun banul la portofel. Proiectul Primei Muieri Democrate din Cluj este realizat de firma Trans Form, unde activează arhitectul Vlad Negru, membru în Comisia de Urbanism a Primăriei Cluj-Napoca. După cum scria Ziar de Cluj, arhitectul Vlad Negru are triplu rol și își aprobă singur proiectele imobiliare din Cluj-Napoca. Totul este legal, dar imoral. S-ar impune o modificare a legii.

Din Comisia Tehnică de Amenajare a Teritoriului și Urbanism din Primăria Cluj-Napoca face parte și arhitectul Vlad Negru. El este reprezentantul Ordinului Arhitecților din România, atestat de Registrul Urbaniștilor din România. Este interesant faptul că el are o calitate triplă: membru al Comisiei de Urbanism din Primărie, membru al Comisiei Județene de Urbanism din Consiliul Județean și membru al Comisiei Zonale pentru Monumente. Este și mai interesant faptul că este asociat în cadrul firmei Trans Form, prin care proiectează diverse proiecte imobiliare în Cluj-Napoca și mare parte din aceste proiecte au fost avizate de Consiliul Local și Primărie, în ciuda nemulțumirilor vecinilor. Practic, prin calitatea de membru al celor trei comisii, Vlad Negru își susține propriile proiecte, arătam într-un material din ziardecluj.ro.

Mai mult, apropos, de „parcurile” pe care le face administraţia „Urbanismului de Cumetrie”, să fie mai atractiv proiectul imobiliar „plantat” între case numai cu parter, al Primei Muieri Democrate din Cluj-Napoca, Boc i-a plantat amenajarea Parcului Feroviarilor chiar peste drum. De altfel, după cum mai arătam în Ziar de Cluj, numai așa primesc avize tot felul de monstruozități urbanistice marca Trans Form, ca blocul de pe Parâng de la baza ”La Terenuri” – ce interesant este cum ăștia fac proiecte fix în buza amenajărilor recreative ale clujenilor!

De fapt, la Cluj, blocurile răsar mai repede ca spațiile verzi! Poate aţi uitat de ”Monstru din beton” răsărit pe zona verde de lângă Parcul Rozelor. Pe malul Someşului, locaţie în care Boc se lăuda că „atâta timp cât el este primar, nici un bloc nu se va construi pe malul Someşului”. Nu s-a construit unul, ci nenumărate.

Lângă aceste blocuri este amplasată baza Winners și Parcul Rozelor.

CITEŞTE ŞI: Lecţii despre Urbanism de Cumetrie cu Emil Boc şi cum se haleşte corect cu polonicul despre “Clujul pentru clujeni, nu pentru profit”

Aşa-zisa Pădure a Clujenilor este un alt fiasco.

CITEŞTE ŞI: Noul parc Padurea Clujenilor, prin ochii unui cetatean: este mai degraba un loc de dat ortul popii. Vara la 40 de grade e sinucidere

CITEŞTE: Pădurea clujenilor bogați, unde întoarce tramvaiul și uliul intereselor

Aşa că Emil Boc să-şi zică minciunile urechilor care vor să i le asculte.