Justitie

Cheile DIICOT pentru dosarul Ayahuasca. Cine sunt cei cu care Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman nu au voie să ia legătura

Curtea de Apel Ploiești a stabilit lista persoanelor cu care inculpații Gelu Oltean, Vanessa Youness și Thomas Lishman nu au voie să ia legătura pe perioada procesului. Aseară, cei trei au fost eliberați din arest preventiv și plasați sub control judiciar pentru următoarele 60 de zile – o măsură probabil luată din teama pandemiei cu COVID-19.

La începutul lunii martie, DIICOT Brașov a dispus trimiterea în judecată a acestora pentru grup infracțional organizat, consum de droguri de mare risc și trafic. Prin măsura dată luni seara de CA Ploiești, Gelu Oltean – ex șef serviciu secret Doi Ș-un Sfert, iubita lui și partenerul de afaceri al acesteia nu au voie să ia legătura cu 20 de martori cheie din dosar: afaceriști de top, specialiști în marketing la firme cunoscute, apropiați din administrația centrală, un arhitect controversat, o vedetă tv, o comerciată de ”bijuterii cabala”, un avocat și mulți alții.

Ziar de Cluj vă prezintă lista cu cei mai importanți martori din Dosarul Ayahuasca:

Rareș Viorel Drăgan – arhitect clujean, vechi prieten cu Vanessa Youness. Atât de vechi încât împreună au reușit falimentarea unei companii serioase din Cluj-Napoca: Bellplast. Pe scurt  YOUNESS AMAL VANESSA l-a împrumutat pe arhitectul clujean Rareş Vasile Drăgan cu 110.000 de euro, iar acest împrumut a fost garantat cu un bilet la ordin emis de firma Bellplast. Împrumutul nu a fost restituit, iar iubita lui Gelu Oltean a cerut insolvența celor de la Bellplast – companie deținută de cei de la Napochim: Beatrice Hortensia şi Ion Paşcanu. Falimentul Bellplast încă se află pe rolul Tribunalului Comercial Cluj. 

De unde încrederea în arhitectul controversat? Rareș Vasile Drăgan deține firma AtelierRVD SRL, prin care în urmă cu mai bine de 10 ani i-a proiectat două blocuri Vanessei într-o zona de case, strada Aurel Ciupe, din Cluj-Napoca. Deși par certați în acte, procurorii l-au luat în considerare pe Drăgan ca fiind martor cheie în Dosarul Ayahuasca.

Dumitru Mircea Lucian Bogdan – avocat cunoscut din Baroul București, specializat în Toxicomanie, fiind co-autor pe o lucrare intitulată astfel. Cei trei inculpați din Dosarul Ayahuasca au motivat în momentul arestării că au apelat la serviciile unei case de avocatură din București care le-ar fi spus că își pot derula activitatea fără probleme. Aici avocatul Dumitru Mircea Lucian Bogdan este un martor cheie în clarificarea acestor aspecte.  Iată două dintre aspectele menționate de acesta în CV, ca fiind experiențe recente: asistarea și reprezentarea cu succes a unei companii în vederea înființării și autorizării funcționării unei clinici medicale; participarea, în calitate de consultant, la redactarea unor proiecte legislative în domeniul legislației medicale și farmaceutice;

Yildirim Gazel Yagmur – cetățean turc, co-propietar al companiei Net Consulting SRL, înființată în 2017 prin care funcționează Hotelul Elizeu din București. Firma acestuia a încheiat în anul fiscal 2018 cu o cifră de afaceri de peste 720 de mii de lei.

George Rotariu – afacerist de top în domeniul criptomonedelor, poreclit Regele Bitcoin în România. Rotariu este unul dintre consumatorii drogurilor procurate de Vanessa, Lishman și Gelu. George Rotariu este unul directorul executiv la BTR Exchange SRL, firma care a înregistrat domeniul Bitcoin România, și care în 2018 a avut o cifră de afaceri de 17.2 milioane lei, și un profit net de peste 500.000 de lei. Pe de altă parte, potrivit mass media, societatea unde Rotariu este director executiv a cumpărat o vilă de epocă, în centrul Bucureștiului, în zona Pieței Romane, care a fost vândută cu suma de două milioane de euro. Societatea în cauză a construit o platformă online, cu ajutorul cărora românii tranzacționează criptomonede și care avea la începutului anului trecut peste 150.000 de utilizatori.

Vladimir -Stefan Popa – dacă nu e o coincidență de nume, vorbim chiar de managerul de vânzari al AXA TRADE Chimicals, companie cu capital privat integral romanesc, a fost înființată în anul 2002, având ca principal obiect de activitate comercializarea produselor chimice și petrochimice. Absolvent în 2015 a prestigiosului Colegiu Cesar Ritz din Elveția.

Haimovitz Otilia Thea – o controversată femeie de afaceri din Arad, stabilită la București, care face afaceri cu ”bijuterii” Kabbalah și deține laboratoarele Thea. Se recomandă ca fiind specialistă în agcnee din România și are propria ei emisune la Canal 33 România. A organizat emisiunea de minorități la TVR 2: Mozaic. Thea Otilia Haimovitz este şi autoarea cărții volumului Bijuteriile Kabbalah și Lumina lor. Cum face bani din aceste ”bijuterii”? La fel ca inculpații din dosarul Ayahuasca, dar mai putin cu poțiuni magice. Himovitz organizează cursuri de Kabbalah și încasează de la participanți sume ”modice” de 400 de lei.

 

Ioana Florentina Soare – este semnatara unei declarații de avere în 2019, potrivit căreia ocupă funcția de expert în administrație publică la Organismul Intermediar Regional pentru POS DRU Regiunea Bucuresti-Ilfov.

Mara Roxana Rațiu – trecută și ea pe lista martorilor din Dosarul Ayahuasca, Roxana Rațiu se ocupă de aproape doi ani, pe partea de marketing, de brandul clujean Salad Box.

Bogdan Alexandru Vlădău – probabil unul dintre cei mai naivi clienți ai cuplului Oltean-Youness. Vedeta tv a fost atât de entuziasmată de consumul de droguri în cadrul întâlnirilor organizate la clinica Vanessei încât, invitat fiind la o emisiune pe Antena 1, l-a invitat pe prezentatorul Dani Oțil să îl însoțească în Peru să consume ayahuasca. Bogdan Vlădău a vorbit în fața procurorilor DIICOT Brașov, în data de 17 decembrie 2019, când a fost audiat în calitate de martor. Astfel, Bogdan Vlădău a dezvăluit o informație care nu se cunoștea până acum, și anume că la ceremonia unde participanții s-au drogat cu Ayahuasca, au fost prezenți doi ”șamani”. Vlădău le-a spus procurorilor și ce anume s-a întâmplat în interiorul Clinicii Youness. ”La începutul ceremoniei, șamanul rostea o rugăciune și Tom făcea o prezentare a ceea ce urma să se desfășoare, a efectelor pe care urmează să le simțim și despre plantele din care se obține ceaiul de Ayahuasca. Vanessa traducea ceea ce spunea Tom, pentru ca toată lumea să înțeleagă cele comunicate. La prima ceremonie, șaman a fost Tom. O etapă în desfășurarea ceremoniei era trecerea peste o stare de rău pe care o genera băutura, concretizată printr-o stare de vomă, de greață, care nu pot să precizez cât dura, dar era urmată de o stare de eliberare, fără a se pierde contactul cu realitatea. La început, fiecare participant trecea prin fața șamanului care oferea dintr-un pahar de mici dimensiuni, Ayahuasca, celor care se aflau la prima participare, cantitatea fiind mai mică decât cea oferită celorlalți”, a declarat Vlădău.

Gabriel Sorin Mustățea – angajat al Guvernului pentru proiectul UE SIPOCA 27, pe domeniul Eco-Nano-Tehnologii și materiale avansata, Sorin Mustățea deține împreună cu alte 10 persoane un brevet de invenție pe fabricarea de folii antimicrobiene de uz alimentar.

Dan Eduard Mihăiescu  – profesor la Facultatea de Chimie Aplicată și Știința Materialelor. Pe site-ul oficial al unversității nu există poza acestuia, iar la secțiunea CV apare încărcat un fișier gol. La fel și în cazul secțiunilor: activitatea didactică, lucrări în periodice, cărți publicate sau lucrări la conferințe și congrese. Gol.

Celelalte persoane față de care instanța a decis să implementeze aceeași restricție sunt martorii: Savu Roxana, Yahia Rakan, Iclezan Ioana Cristina, Bahnariu Bogdan, Dincă Răzvan Cosmin Valentin, Marişca Florentina Gabriela, Chirilă Cristian Nicuşor, Radu Mihai, Popescu Elena.

Citește și: 

Gelu Oltean, Youness Amal-Vanessa și Thomas Lishman ies din arest pe control judiciar (SOLUȚIA)

EXCLUSIV: Cum a fost „agatat” de DIICOT fostul militar MI6 Tom Lishman, „samanul” escroc care l-a bagat la mititica pe Gelu Oltean, fostul sef al Doi S’un Sfert pentru trafic de droguri! Cat incasa Gelutu per cap de fraier dornic de Ayahuasca in Romania?

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *