In vizor

Chefuri la Florești sâmbătă seara, pe o incidență Covid-19 de peste 35 la mie

Nici măcar valul cinci Omicron nu reușește să îi responsabilizeze pe petrecăreții care își riscă propria sănătate/viață și pe cea a prietenilor/familiei, organizând și participând la chefuri, unde probabilitatea de infectare e foarte mare.

În Florești, incidența oficială Covid-19 este, în prezent, de 35,94 la mie, fiind raportate de către DSP 1747 noi cazuri de infectare, în ultimele 24 de ore. La acestea se adaugă și cazurile neraportate la DSP, de către persoanele care se testează acasă, și infectații asimptomatici, care umblă printre noi.

Când pandemia bate record după record, virusul reușind să infecteze deopotrivă vaccinații și nevaccinații, tinerii și vârstnicii, pacienții cu comorbidități și sportivii de performanță, câțiva floreșteni s-au apucat să își serbeze onomastica, fără a lua în considerare că, după asemenea onomastici, ar putea urma parastase. 

„La data de 5 februarie a.c., în cursul serii, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești s-au sesizat din oficiu, iar în urma verificărilor efectuate a fost identificat un eveniment privat organizat în localitatea Florești.

Au fost legitimate persoanele care se aflau în interiorul locației în acel moment, alături de organizator, fiind aplicate în total 13 sancțiuni contravenționale, conform prevederilor Legii 55/2020, în valoare de 3.000 de lei”, au transmis reprezentanții IPJ Cluj. 

Și acest chef nu a fost singurul. După transmiterea primelor informații, polițiștii clujeni au revenit cu precizări:

„În jurul orei 19.00, desfășurarea unui alt eveniment privat a fost oprită de polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Florești.

În urma activităților derulate, pe raza localității Florești a fost identificat un eveniment privat, fiind legitimate 16 persoane, printre acestea și organizatorul.

S-a constatat faptul că față de două persoane prezente în local era dispusă măsura carantinării la domiciliu, în cazul acestora fiind întocmite două sancțiuni contravenționale, cu amenzi în valoare de 1.500 de lei fiecare.

De asemenea, conform prevederilor s-au aplicat măsuri legale fața de restul participanților și a organizatorului respectivul eveniment privat, acesta din urmă fiind amendat cu 3.000 de lei, conform prevederilor legale.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *