In vizor

Cetatenii de pe strada Oasului sunt revoltati. ”Ne-au sechestrat masinile in curte!”

Scris de 558

Strada Oasului, mai exact de la intersectia cu Bulevardul Muncii si pana in dreptul fostei fabrici de portelan Iris, a ajuns sa fie calvarul locuitorilor din zona. Acestia se plang ca lucrarile de refacere a tramei stradale le-a blocat accesul in curti si din aceasta cauza sunt nevoiti sa isi parcheze masinile la sute de metri de casa pe strazile laturalnice. Cei care nu s-au aflat acasa cand au inceput lucrarile au ramas cu masinile blocate in curte.

Nu mai este o noutate ca nu mai exista strazi in zona centrala a municipiului Cluj-Napoca pe care sa poti circula normal, fara sa vezi muncitori de la Kiat sau Diferit. Cu toate acestea in cartierele marginase ale orasului este aceeasi situatie, aceleasi santiere, aceleasi utilaje si aceleasi scuze puerile ale Primariei. 

“Ne cerem scuze dar trebuie sa facem reabilitarea stradala pentru ca altfel pierdem finantarea”.

In urma cu aproape un an de zile locuitorii de pe Calea Baciului s-au confruntat cu aceeasi problema ca si cei de pe strada Oasului. Si la lucrarile de modernizare a tramei stradale din cartierul Iris angajatii Diferit au sechestrat masinile cetatenilor in curte sau le-au ingradit accesul spre locuinte. 

“ De cand sapa aici la noi nu pot sa imi bag masina in curte. Sunt nevoit sa imi parchez masina pe strada Iasomiei la cateva sute de metri distanta. Intr-o dimineata mi-am gasit-o zgariata”, a afirmat Vasile, unul dintre cetatenii afectati de sapaturile de pe Oasului.

Reprezentantii Primariei Cluj-Napoca spun ca lucrarile pe strada Oasului vor fi finalizate abia in toamna acestui an si ca realizarea de cai de acces inspre curtile oamenilor ar ingreuna desfasurarea activitatii pe santier.

“Pe strada Oasului lucrarile de refacere a tramei stradale vor fi finalizate in toamna. In zona reclamata, fiind casa langa casa, nu s-au putut executa cai de acces la fiecare curte pentru ca acest lucru ar fi dus la intarzierea lucrarilor”, a afirmat Iulia Persa, sefa Serviciului Mass Media al Primariei Cluj-Napoca.

Un alt locatar de pe strada Oasului a reclamat faptul ca fara sa fie anuntat de muncitorii care executa lucrarile i-a fost sapat santul pentru fundatia strazii in fata portii si a ramas cu masina in curte.

“Am fost plecat cateva zile iar cand m-am intors aveam santul de un metru si ceva in fata portii. Masina imi era in curte si nu am reusit sa o mai scot. Efectiv mi-au secestrat-o, ingradindu-mi dreptul de a circula”, a afirmat un cetatean. 

Proiectul de reabilitare a tramei stradale este finantat din fonduri europene iar prin contractul de finantare constructorii sunt obligati sa fie finalizeze lucrarile pana la sfarsitul anului 2015. Locuitorii din cartierul Iris au ajuns, insa, la capatul rabdarii pentru ca strada Oasului se afla in santier general a doua oara in decurs de doi ani. 

 ULTIMA ORĂ

 • Acum 8 hours Vocea ta
  URBANISM DE CUMETRIE: ”Solicităm ca  Primarul Emil Boc să își ceara scuze public față de petent pentru că mai mulți ani nu i-a răspuns în scris în legatură cu hotărârea luată și nu l-a primit în audiență”
 • Acum 10 hours PubliNews
  The magic of giving: cumpără cadourile perfecte pentru cei dragi și câștigă premii uimitoare la Iulius Mall Cluj
 • Acum 12 hours FOTOGRAFILA
  Încă un deștept din partidul lui OSĂ: Patinoar la Florești cu copacii înglobați în gheață. Care OSĂ înghețe și, prin urmare, OSĂ fie tăiați la anul că s-au uscat
 • Acum 12 hours Rautacisme
  S-a dat cu gazon rulat să se acopere mântuiala lucrărilor de pe treptele de pe care Emil Boc ne va arăta mândria de a fi român
 • Acum 16 hours FOTOGRAFILA
  “Doreii” municipalităţii în Oraşul de 5 muşchi prea încordaţi ai lui Boc
 • Acum 16 hours Politica
  Stoltenberg: „NATO este pregătită să apere fiecare centimetru de teritoriu aliat” (…) „Cu toţii plătim preţul pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei, dar preţul nostru este în bani, în timp ce ucrainenii plătesc cu sânge”
 • Acum 17 hours Analiza
  Achimaş Cadariu crede că noi am uitat cum au fost trataţi bolnavii de cancer în pandemie şi-şi face publicitate politică cu “umanitatea” faţă de refugiaţii ucraineni
 • Acum 17 hours Politica
  Gabriela Firea despre certificatele de virginitate: “Un barbarism”
 • Acum 18 hours Politica
  Demisie din Consiliul Județean Cluj
 • Acum 19 hours Politica
  Sondaj CURS: PSD conduce detașat, PNL, dublu față de AUR. PNL plătește costurile guvernării, minciunile pe care s-a cățărat la guvernare
 • Acum 19 hours In vizor
  JUSTIŢIA TERGIVERSEAZĂ: Procesul inspectoarei din Primăria Cluj Napoca prinsă cu o avere ilicită de câteva sute de mii de euro merge cu viteza melcului
 • Acum 19 hours Politica
  ÎMPĂTIMIŢII DE “PĂCĂNELE”, TRECUŢI ÎN REGISTRUL NAŢIONAL, CA VIOLATORII: Legea care introduce obligaţia să existe o bază de date cu persoanele care intră la jocuri de noroc, promulgată
 • Acum 20 hours General
  Cod galben de ceaţă şi gheţuş
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE