Jos palaria

Cercetatori UBB, premiati pentru excelenta

Scris de 625

Trei cercetatori din cadrul Universitatii “Babes-Bolyai” (UBB) din Cluj-napoca au fost premiati la prima editie a Premiilor Ad Astra (PAA) pentru excelenta in cercetare. Asociatia Ad Astra reuneste cercetatori romani de pretutindeni si promoveaza excelenta in ceretare, iar premiile acordate de aceasta asociatie evidentiaza rezultatele stiintifice remarcabile obtinute de candidati in ultimii 5 ani.

Printre cei 17 cercetatori remarcati la prima editie a Premiilor Ad Astra, s-au regasit trei cercetatori din cadrul UBB.  

Mai exact, este vorba de Niculina Daniela Hadade, castigatoare in domeniul Stiintelor Fizice si Chimice, premiata pentru contributiile sale in domeniul chimiei peptidelor, chimiei de bioconjugare, analizei conformationale si microarray.

Tot in domeniul Stiintelor Fizice si Chimice, Gabriela Raluca Mocanu a fost premiata pentru cercetarile sale in domeniul dinamicii campurilor magnetice astrofizice.

De asemenea, cercetatoarea Alida Timar-Gabor a fost premiata in domeniul Stiintelor Pamantului si Stiintelor Spatiale pentru contributiile sale in domeniul datarii prin luminiscenta.

Premiile Ad Astra se acorda o data la doi ani si sunt grupate in doua categorii: Excelenta in Cercetare si Excelenta in Cercetare a Doctoranzilor, acoperind sase domenii stiintifice: Stiinte Fizice si Chimice, Stiintele Vietii, Stiintele Pamantului si Stiintele Spatiale, Stiinte Ingineresti, Matematica si Informatica, Stiinte Sociale si Discipline Umaniste.

Foto: chem.ubbcluj.roULTIMA ORĂ

 • Acum 49 mins In vizor
  AM TRĂIT S-O VEDEM ŞI PE ASTA: Viktor Orban, citat de CNCD după discursul de la Băile Tușnad
 • Acum 59 mins In vizor
  Inspectorul Şef al ISJ Cluj şi-a dat un comunicat prin ISJ Cluj care să-i justifice plimbărica pe bani publici în Tenerife: “E responsabilă cu evaluarea activităților derivate din această Mobilitate Erasmus+”
 • Acum 1 hour Jos palaria
  Înepe Khetane #Comunități_Împreună! Clujenii sunt aşteptaţi, cu mare drag, la festival!
 • Acum 1 hour Din oras
  L-AŢI VĂZUT, SUNAŢI LA 112: Bărbat căutat pentru înşelăciuni prin metoda “Accidentul”
 • Acum 2 hours De cartier
  Amicul Emil “OSĂ” Boc, i-a “aranjat” şi pe colegii de la UDMR cu locaţia tradiţională a Zilelor Maghiare care “OSĂ” se desfăşoare în alte locaţii
 • Acum 2 hours In vizor
  ÎNVĂŢĂMÂNTUL “GRATUIT DIN ROMÂNIA: Peste 7.400 de profesori au raportat la ANAF veniturile obţinute din meditaţii, dintre care peste 1.400 doar la Cluj
 • Acum 3 hours Rautacisme
  După ce le-a cânta UNTOLD sub geam, acum le cântă RADP, deşi legea este foarte clară în ceea ce priveşte “orele de linişte”. Dar nu şi pentru Emil “OSĂ” Boc
 • Acum 3 hours Afacerea zilei
  AICI SUNT BANII DUMNEAVOASTRĂ: Cât a câștigat Romgaz de pe urma scumpirii gazelor
 • Acum 4 hours Vocea ta
  Dragoș Damian, CEO Terapia Cluj: Domnule Ciucă, Domnule Ciolacu, Domnule Câciu, nu mai dați ajutor de stat „la grămadă”
 • Acum 4 hours Din oras
  EMIL BOC CEL DUR ŞI DREPT (când nu e cazul). Deşi INS a anunţat de o săptămână că nu vor mai fi amendaţi românii care nu s-au recenzat, “din cauze obiective sau subiective”, acesta s-a hărnicit să-i amendeze pe clujeni
 • Acum 5 hours Politica
  N-AVEAŢI DE LUCRU? VĂ DĂ GUVERNAREA BIROCRAŢIE LA TOT CARTIERUL: Noi obligaţii pentru munca part-time: Angajaţii depun declaraţii în fiecare lună
 • Acum 5 hours In vizor
  “Krónika” consemnează declaraţia protopopului reformat al “Ţării Călatei”, István M. Vincze: “La noua grădiniţă din Huedin pot veni şi copiii români, dar limba de predare este limba maghiară”
 • Acum 8 hours Eveniment
  169 de inele de peste 6.500 de ani vechime au fost găsite de arheologi pe traseul Autostrăzii A3
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE