Din oras

Ce au facut in Azerbaidjan Andras Farkas, Zoltan Kinizsi si Mihai Floran

Consilierul viceprimarului Anna Horvath, Zoltan Kinizsi, Mihai Floran de la Federatia Share si Andras Farkas, directorul executiv al Retelei Capitalelor Europene de Tineret au participat la Ganja, Azerbaidjan, la o noua intalnire a membrilor retelei. Timp de trei zile s-a discutat despre obiectivele retelei, s-a pus la punct Programul de Lucru valabil pana in 30 iunie 2015 si s-a lucrat la proiectele care urmeaza sa fie puse la punct in urmatoarea perioada.

Kinizsi a participat la intalnirea din Ganja, Capitala Europeana a Tineretului in 2016, ca reprezentant al Primariei Cluj-Napoca.

“De obicei incurajam sa fie intotdeauna si partea de management si partea de primarie la intalniri”, a aratat Andras Farkas, fost director al Federatiei Share, din 11 iunie coordonator al Retelei Capitalelor Europene de Tineret.

Costurile de transport si cazare au fost suportate din buget propriu pentru Farkas si de catre entitatile reprezentate, respectiv Primaria si Federatia Share pentru ceilalti doi.

Pana in 30 iunie 2015 Reteaua trebuie inregistrata legal. In perioada urmatoare, Farkas va merge in toate capitalele de tineret pentru a discuta pasii facuti pentru inregistrarea legala a Retelei Capitalelor Europene ale Tineretului, cu sediul la Bruxelles. Astfel, dupa Ganja, urmeaza Braga in septembrie, Thessaloniki, Antverp si Rotterdam in octombrie, Torino si Maribor in noiembrie.

“Am adoptat in format final documentul de baza al retelei, care defineste viziunea, misiunea, obiectivele si stakeholderii Retelei. Am agreat forma finala a Programul de Lucru propus pana la 30 iunie 2015. Am lucrat pe mai multe proiecte care vor fi depuse spre finantare in parteneriat international de catre orase in perioada urmatoare. Am facut si o analiza a proiectelor deja planificata care astepta a fi evaluate de institutiile unde s-au depus”, a mai declarat Farkas.

Tot in cadrul intalnirii din Ganja s-a luat in discutie si Ghidul pentru Capitale Europene ale Tineretului si Orase Candidate, document care va fi gata in noiembrie.

“Prima versiunea a ghidului va fi prezentata public cu ocazia Adunarii Generale a Forumului European de Tineret din Cluj-Napoca. Urmatoarea intalnire oficiala a Capitalelor va avea loc in Cluj-Napoca in perioada 19-23 noiembrie 2014, paralel cu derularea Adunarii Generale a Forumului European de Tineret, dar ne vom intalni si cu ocazia altor proiecte”, mai arata coordonatorul Retelei.

Andras Farkas a demisionat din fruntea Federatiei Share, iar incepand cu luna iunie este directorul executiv al Retelei Capitalelor Europene de Tineret pentru un mandat de 12 luni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *