Din oras

Centrul Clujului, un etern șantier! A venit rândul Bulevardului 21 Decembrie să fie transformat în moloz

Centrul Clujului ”smart” este angrenat, de aproape două decenii, într-un permanent șantier. Se sparge când o stradă, când alta, „modernizările” realizându-se mereu în buricul târgului, pentru că aici au vizibilitate (electorală) maximă.

Pentru cei cărora le era dor de un șantier pe cinste, după finalizarea lucrărilor de pe Ferdinand, din Piața Blaga ș.a., Primăria Cluj-Napoca a deschis noi șantiere centrale de anvergură! Cele mai recente sunt săpăturile din zona Parcului Mare și de pe Bulevardul 21 Decembrie.

Șantierul de pe 21 Decembrie va dura un an de zile, după cele mai optimiste așteptări, adică după cele ale primarului:

„În acest moment avem Bulevardul 21 Decembrie, care este în lucru, dar nu va fi finalizat anul acesta, va fi finalizat în aprilie, anul viitor!”, a declarat Emil Boc în cadrul conferinței de presă din 22 martie.

Lucrările au pornit săptămâna trecută, pe un trotuar, pietonii fiind obligați să circule prin noroaie, printre utilaje, printre mașini, pe partea carosabilă.

„Începând de luni, 15 martie 2021, Primăria Cluj-Napoca anunță începerea lucrărilor la obiectivul «Lucrări de modernizare B-dul 21 Decembrie 1989: realizare benzi dedicate transportului în comun – etapa 1 (inclusiv lucrări de infrastructura, amenajarea spațiului public, semaforizare, iluminat public și mobilier urban)», pe tronsonul cuprins între străzile Buftea și Paris (partea numerelor fără soț).

Având în vedere faptul că lucrările vor începe la trotuar, circulația pietonilor va fi  asigurată pe un culoar protejat ce se va realiza pe banda 1 de circulație (banda dedicată pentru transportul în comun). Astfel, transportul în comun va circula pe banda a 2-a de circulație, la venire spre centru.

Din data de 16 martie 2021 se va închide circulația pe str. David Ferenc, tronsonul cuprins între B-dul 21 Decembrie 1989 și str. Brassai, pentru modernizare în cadrul proiectului menționat.

Lucrările de modernizare infrastructură se vor realiza ulterior modernizării rețelelor electrice.

Rugăm participanții la trafic să respecte noile reglementări temporare ale circulației care vor fi semnalizate prin grija executanților lucrarilor cu indicatoare rutiere și balize direcționale”, transmiteau reprezentanții municipalității în 13 martie.

Ziar de Cluj a mers pe Bulevardul 21 Decembrie, pentru a vă arăta cum se desfășoară proaspetele lucrări de „modernizare”, cum circulă pietonii pe „culoarul protejat”, cum este reglementată circulația rutieră. Am găsit la fața locului un mare haos, o dezorganizare totală:

Imaginile de mai sus sunt realizate după numai o săptămână de la începerea lucrărilor. Mai avem un an de umblat printre utilaje, prin noroi, în praf, un an de escaladat garduri și de făcut slalom printre balize:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *