In vizor

Centru istoric, cu parcare si pista de biciclete, in fata Castelului Banffy din Bontida

Se reface centrul istoric din Bontida, o investitie de 1,8 milioane de lei. Zona din fata Castelului Banffy, vizitat de tot mai multi turisti din tara si strainatate, va fi modernizata: vor fi refacute aleile si drumul, canalizarea, va exista o pista de biciclete si o parcare de 35 de locuri. Santierul ar putea incepe chiar in preajma desfasurarii celei de-a doua editii a Festivalului Electric Castle, la care se asteapta 40.000 de spectatori.

Primarul din Bontida, Emil Carhat a explicat pentru Ziar de Cuj ca proiectul pentru refacerea centrului istoric din comuna Bontida este finalizat. Urmatoarea etapa este scoaterea la licitatie a lucrarilor, care ar putea incepe in 2-3 luni. Santierul ar putea debuta in perioada in care se va desfasura, la Castelul Banffy, a doua editie Electric Castle (9-22 iunie 2014).

Investitia se ridica la 1,8 milioane de euro

Potrivit proiectului, pe o zona de 700 de metri in jurul castelului, vor fi refacute trotuarele, se va realiza sistemul de canalizare a apelor pluviale, va fi amenajata o parcare de 35 de locuri si, nu in ultimul rad, va fi construita si o pista de biciclete.

Aceasta ar urma sa fie legata de pista de biciclete care va fi amenajata pana in Apahida, in cadrul proiectului european “Bike Sharing”.

“Asteptam avizul Autoritatii Nationale pentru Reglementarea si Monitorizarea Achizitiilor Publice, pentru a lansa licitatia pe SEAP”, a declarat primarul Emil Carhat.

Pentru aceasta investitie, Consiliul Judetean Cluj va aloca de la bugetul judetului 200.000 de lei, aceeasi suma fiind alocata in 2014 si de la bugetul primariei din Bontida.

Edilul comunei arata ca amenajarea centrului istoric era necesara, deoarece Castelul Banffy are din ce in ce mai multi vizitatori.

“Nu avem statistici oficiale, insa numarul turistilor s-a dublat, probabil chiar s-a triplat in ultimii ani. Odata cu festivalul de muzica, popularitatea comunei a crescut”, a aratat Carhat, referindu-se la cei aproximativ 40.000 de spectatori, cati sunt asteptati la aceasta editie a Festivalului Electric Castle.

Proiectul de modernizare a centrului istoric va fi gata anul viitor, apreciaza edilul. Cat priveste restul finantarii, cheltuielile vor fi suportate, in mare parte, de la bugetul local, iar primarul mizeaza, in continuare, si pe sprijinul Consiliului Judetean Cluj.

Foto: citeste-ne.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *