In vizor

Cel mai dur mesaj de până acum. Regizorul Árpád Schilling: ”Fiecare alegător Orban, cu excepția celor care se trezesc acum, este nazist. NAZIST!”

Scris de 820

Cunoscutul regizor și activist maghiar, Árpád Schilling, a transmis un mesaj foarte puternic electoratului din Ungaria după declarațiile scandaloase, rasiste, ale premierului Viktor Orban. Schilling, apreciat artist în Ungaria, a declarat printr-un mesaj pe Facebook că ”fiecare alegător Orban, cu excepția celor care se trezesc acum, este nazist. NAZIST! Mai mult!! NAAA-ZIIIST!”. Din păcate, ca o dovadă că sunt extrem de mulți naziști printre alegătorii lui Orban, care au raportat acest mesaj, Facebook, respectând habar nu avem care standarde comunitare (ale xenofobiei, șovinismului, purității rasiale, probabil), a șters această postare. O redăm noi, că am salvat-o la timp de acestea așa-zise standarde comunitare.

Mai ales că marii UDMR-işti ai Guvernării în Coaliţie tac de pute tăcerea sub ei şi nu vor să comenteze, că „ei au fost doar invitaţi”. Asta în timp ce preoţi reformaţi, reformaţi-catolici, consilieri locali ai UDMR, printre care şi Vida Noemi Erika, fostă viceprimar al municipiului Baia Mare (precum) şi actualul preşedinte al UDMR Maramureş şi viceprimar al Băii Mari, Ludescher Istvan, semnează manifeste în care îi îndeamnă pe tinerii magiari să nu lege prietenii cu ne-maghiarii, să nu intre „străinul” în casă.

Vorba unei prietene bune, româncă măritată cu un ungur, amândoi trăitori în Spania: “Băi, tată, suntem în secolul XXI. Cine in lumea asta mai are pretenții de puritate etnică? Eu nu știu cum e la alții, dar la mine, indiferent de etnia noastră, pe care nu am ales-o, important e să iasă din copilul meu un OM. Nu un bun român/ spaniol/ maghiar/ ortodox/ catolic/ reformat. Un OM. Care să se respecte pe sine, să respecte oamenii din care se trage și pe cei în mijlocul cărora trăiește, care să aibă acces la informații și să își cunoască originile, să știe să discearnă binele de rău și mai ales să fie fericit/ă. Restul e propagandă ieftină și încercare de control a unor vieți ce nu ne aparțin.”

Ce respect propovăduiesc preoţii aceştia reformato-catolici, în numele cărui Dumnezeu? Care e respectul cerut de către liderii UDMR, când lideri de-ai săi din teritoriu, mănâncă rahatul şovinismului, xenofobiei şi purităţii rasiale? La ce respect se aşteaptă pitecantropii UDMR din partea pitecantropilor AUR? Ce fel de respect propovăduieşte Viktor Orban, în numele cărui homo sapiens? Dar naţiunea ungară, ce respect propovăduieşte şi cere dacă nu protestează?

Noroc că mai sunt oameni care protestează. Citez: ”Premierul Ungariei nu a spus că este împotrivă ca maghiarii să se amestece cu români sau slovaci. Premierul Ungariei nu vrea ca maghiarii să se amestece cu arabii și negrii. Are o problemă cu nealbii și necreștinii. Vrea să țină fetele și băieții de culoare departe de băieții și fetele maghiare. Cu alte cuvinte, a spus că acești oameni de culoare nu ar trebui să agreseze fetele maghiare și că băieții maghiari să nu se împerecheze cu femeile de culoare, pentru că asta ar duce la amestecuri rasiale, pe care Viktor Orbán le respinge. S-a înțeles?

No, şi atunci întreb, totuși cîți oameni sînt în Ungaria care cred că nu este bine să se amestece cu oameni de rasă greșită? Cîţi oameni sînt încălziți de această gîndire rasială pură? Din moment ce acesta este fundamentul lui Hitler și al celui de-al Treilea Reich (cu diferența că ei nu au vrut să se amestece nici cu slavii, dar restul e identic): oameni de culoare și evrei.

Așa că întreb din nou, cîți oameni simt că gîndurile premierului sînt și ale lor? La urma urmei, cîți sînt oamenii cărora le place acest rahat bazat pe rasă? Cîți oameni trec fără probleme peste asta? Cîţi dintre voi? Unde sînteţi? Ieșiți în sfîrșit la lumină! Deschideți gura și umpleți școlile, televizorul, spațiile publice! În sfîrșit, spuneți că, pentru voi, oricine care nu este creștin, nu este alb este o pocitanie înfricoșătoare, un vierme dăunător și merită să fie închis cu un gard. Să fie în sfîrșit clar pentru toată lumea cum gîndesc ungurii, ceea ce exprimă atît de tare și de răspicat iubitul lor prim-ministru!

Să vedem în sfîrșit că, dincolo de toate trucurile politice, acesta e esențialul. Această porcărie rasială! Nu pentru că Orbán este atît de interesat de asta. Nu. Ci pentru că oamenilor le pasă. Susținătorilor săi, alegătorilor săi. Pe ei nu îi deranjează, pot trăi cu ea, chiar dacă s-ar putea să nu fie entuziasmați de asta. Oamenii acceptă că liderul țării vorbește despre puritatea rasială. Aceasta înseamnă că fiecare alegător Orbán – cu excepția celui care, după asta, cu adevărat chiar se trezeşte / dă înapoi – este nazist. NAZIST! Mai mult!! NAAA-ZIIIST!

Ei bine, dacă altădată nu, acum ar fi bună puțină conștiință de sine antifascistă. Dacă a mai rămas ceva din conştiinţă. O luare fermă de poziție împotriva purității rasiale și a altor ideologii grave. O demonstrație serioasă cu scopul de a-l face pe premier să retragă cele spuse. Și dacă nu retrage, atunci puteți da foc parlamentului așa cum este. Pentru că nu mă interesează că așa se obișnuiește în vacanță, o vorbă de duh tipică pentru Orbán. Nu mă interesează că intelectualitatea budapestană independentă de orice, poate și de ea însăși, se uită cu cinică compătimire la indignarea mea. Nu mă interesează că asta – cu puține excepții – nu cutremură aproape pe nimeni!

Tuturor celor care rezolvă această chestiune cu o ridicare de umeri, le transmit că iată, tocmai de aceea am ajuns unde sîntem acum. Sîntem la un asemenea nivel moral, încît nu sîntem în stare să alungăm un tiran în p…., pentru că mereu relativizăm totul. Pentru că nu știm ce să facem cu o tragedie. Am devenit incapabili să înțelegem ceva profund. Toată lumea de aici este doar ironică. Nu mai există chestiuni simbolice, portofelul este singura forță motrice.

La naiba, nu avem principii?! Nu mai credem în nimic?! Nici demnitate, nici mîndrie, nici umanitate, nici măreție morală?! Nu ne deranjează dacă jumătate din lume ne consideră naziști, pentru că noi îi considerăm naziști pe toți ceilalți și, oricum, cui de aici îi mai pasă de ceva?!”

Mai trebuie să știți că, Zsuzsa Hegedüs, consilieră a premierului Viktor Orban, împuternicit guvernamental pentru politicile de convergență socială, a demisionat marți din funcție după declarațiile rasiste făcute de acesta la Băile Tușnad, transmite publicația maghiară HVG.

Zsuzsa Hegedüs este una dintre cele mai vechi colaboratoare ale premierului Orban.

Într-o scrisoare deschisă, ea l-a acuzat pe Viktor Orban că discursul ar fi fost pe placul “celor mai însetați de sânge care urăsc rasele. Îmi pare sincer rău că trebuie să pun capăt unei relații din cauza unei poziții atât de rușinoase (…) Nu știu cum de nu ați observat că, atunci când ați citit discursul, ca de obicei, ați prezentat un text pur nazist demn de Goebbels, de la precedentul anti-migrant și anti-european”.

Cu toate acestea, restul idioţilor utili, înșirați cu limba-n dosul lui Orban, insistă să ne arate că sunt xenofobi, șovini și putleriști.

Normal că, cei care critică discursul susținut de premierul naționalist ungar Viktor Orban la Tușnad, “nu înțeleg diferența dintre amestecul diferitelor grupuri etnice care provin toate din sfera culturală iudeo-creștină și amestecul de popoare din diferite civilizații”, a reacționat purtătorul de necuvânt al guvernului pro-putinist de la Budapesta, Zoltan Kovacs.

Păi, domnu’ Zoliche, draghe, care e diferența? Iudeo-creștinii sunt mai homo sapiens decât zaratrusto-islamo-hindu-zen-hintu-bantu-zalmoxi-eschimoșii-manitou-ienii?

Ne mai zice că a declarat Orban (cândva): “Ungaria a păcătuit atunci când, în loc să îi protejăm pe evrei, am ales să colaborăm cu naziștii”.

Dar acum de ce păcătuiește identic când, în loc să-i protejeze pe ucraineni, aleg să colaboreze cu putleriştii? Cu criminalii de război, cu agresorul, hoțul și violatorul de la Kremlin?

Viktor Orban a rămas înțepenit în propria-i superbie de rasă pură. Așa e când câte un pitic al Istoriei ajunge să rămână înțepenit decenii în funcție. Limbile din dos i se par naturale, e el frumos şi inteligent de pute. Faptul că nu mai atinge pământul de la atâta limbă în dos i se pare act de levitație. De Dumnezeire. Aşa ajung toţi imbecilii dictatori – cu complicitatea anturajului şi alegătorilor săi.

După ce a făcut și gluma de neam prost cu privire la nemți și cât sunt ei de experți în gaze, tocmai ei care au fost slugile perfecte ale lui Hitler, aum, că l-a acuzat de rasism, șovinism și xenofobie cea mai veche colaboratoare a lui, el “leprică” cu (citez): ”Nu poți fi serioasă când mă acuzi de rasism după douăzeci de ani de colaborare. Știți cel mai bine că guvernul meu urmează o politică de toleranță zero când vine vorba de antisemitism și rasism în Ungaria”.

Mda, gardul construit la graniță acum câțiva ani, măcar a avut rolul de a-i delimita granițele naturale, nu pe cele ipotetice din capul înfierbântat.

Păcat de anul 1957!, Mare păcat!ULTIMA ORĂ

 • Acum 34 mins Vocea ta
  Emil Boc şi administraţia sa îi abuzează administrativ pe clujenii care se lasă abuzaţi. Nici măcar despăgubirile mizerabile stabilite pentru exproprierile de la “La Terenuri” nu s-au plătit
 • Acum 42 mins Din oras
  Ploaia de vară a făcut ravagii în baza sportivă “La Terenuri” din Mănăștur. Aşa este când se lucrează cu “hei-rup, bum!”, ca la Bumbeşti-Livezeni…
 • Acum 47 mins PubliNews
  PESTE 300.000 DE EURO INVESTIŢIE ÎN PROMENADA ŞI PONTONUL DE PE MALUL LACULUI GHEORGHENI, DIN IULIUS PARC
 • Acum 3 hours Din oras
  Angajat al Primăriei Cluj-Napoca, care se dorea consilier județean, găsit în incompatibilitate de ANI
 • Acum 3 hours In vizor
  Autostrada melcului, cunoscută și ca Autostrada Transilvania, s-a mai târât 10 kilometri într-un an
 • Acum 4 hours Politica
  Marcel Ciolacu face acuzații incendiare: ”Pe piața energiei e o speculă. Sunt niște lucruri bizare”
 • Acum 4 hours Politica
  Polițiștii ies la proteste, considerându-se ”fraierii de serviciu”. Noi, contribuabilii, care i-am văzut de nenumărate ori abuzându-și uniforma, sunte adevărații fraieri!
 • Acum 5 hours Sanatate
  Scade numărul celor infectați, creşte numărul pacienţilor internaţi cu COVID-19. Profesorul Popovici: infecţia este ”o mare loterie”
 • Acum 6 hours Politica
  UN STAT ”ÎN FOAME”, MĂREȘTE AMENZILE: Din 20 august, amenzi drastice la lipsa rovignetei, de până la 11.900 de lei”
 • Acum 6 hours In vizor
  Licitația de 180 de milioane de euro pentru 20 de renuri electrice, ”dintre care patru vor circula pe rute din Cluj”, desființată de Asociația Pro-Infrastructură
 • Acum 7 hours Jos palaria
  David Popovici, dublu campion european
 • Acum 20 hours Eveniment
  ROMÂNIA EDUCATĂ: UBB Cluj-Napoca este singura universitate din România în prestigiosul clasament Shanghai. Ungaria are 4, Polonia 11!
 • Acum 21 hours Straineze
  URMEAZĂ ZILE GRELE PENTRU UDMR: Presa maghiară susține că guvernul Viktor Orban nu va mai lansa noi investiții în Transilvania în următorii doi ani
Citește și...
Recomandările redacției
TOP CITITE